miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

DOCUMENT Un nou mandat în conducerea CFR SA pentru veterinarul lui Grindeanu

Deși ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat numirea unui nou Consiliu de Administrație la administratorul infrastructurii feroviare, s-a asigurat că omul său de bază va rămâne în conducerea CFR SA.

”În zilele următoare, voi semna Ordinele de ministru și pentru Consiliile de Administrație pentru încă patru companii: CNAIR, CNIR, CFR SA (Infrastructură), CFR Călători”, a scris luni vicepremierul pe pagina sa oficială de Facebook, cu prilejul anunțării noului CA al Metrorex, a cărui componență nu a fost însă dezvăluită.

Veterinarul lui Grindeanu rămâne în conducerea CFR SA până la vară

Numai că, cu doar patru zile înainte, joia trecută, Adunarea Generală a Acționarilor de la compania de infrastructură a decis să-i prelungească mandatul unui membru al Consiliului de Administrație.

”Aprobă, în temeiul (…) numirea în funcția de administrator provizoriu pentru o perioadă de 4 (patru) luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la 6 (șase) luni a domnului Bociu Ionel Sabin Emil începând cu data de 11.02.2023 până la data de 10.06.2023 inclusiv”, se arată în Hotărârea AGA din data de 2 februarie 2023, pe care o puteți consulta în facsimil.

Ionel Sabin Emil Bociu este fostul primar al comunei Jebel din județul Timiș, fiind un apropiat al ministrului Transporturilor, așa cum a mai scris Club Feroviar. El a absolvit în 1986 Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara. Până în 1990 a lucrat ca medic veterinar la IAS Liebling, iar apoi, timp de zece ani, ca inspector de specialitate la Direcția Generală Agricolă și de Alimentație Timiș.

Alți 20 de ani (2000-2020) a fost primarul comunei Jebel. Apoi, din 2021 și până în prezent, Ionel Sabin Emil Bociu este medic veterinar la cabinetul Jebel Vet SRL, potrivit CV-ului său postat pe site-ul CNCF CFR SA.

În final, se pune întrebarea legitimă: de ce i-a acordat AGA (controlată de Grindeanu) un nou mandat lui Bociu, dacă același Grindeanu are de gând să numească un nou CA la CFR SA? Nu cumva pentru ca să se asigure că veterinarul lui Grindeanu va face parte și din noul CA?

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole