luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Venin. Tiradă electorală a ministrului Grindeanu împotriva unui ONG de infrastructură și a lui Nicușor Dan

Tiradă electorală a ministrului Grindeanu. Invitat la postul de televiziune Digi24, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu a folosit timpul alocat pentru a ataca un ONG dedicat infrastructurii de transport și pe primarul general al Capitalei, pe tema subordonării Metrorex.

Tirul ministrului s-a îndreptat împotriva Asociației Pro Infrastructură, un ONG critic la adresa ritmului de desfășurare a lucrărilor în domeniu, potrivit ziare.com.

Sorin Grindeanu a declarat că are informaţii conform cărora Asociaţia Pro Infrastructură, care urmăreşte şi are ieşiri publice cu privire la proiectele derulate de Ministerul Transporturilor, primeşte fonduri de la unele companii care lucrează pe şantierele din România.

Tiradă electorală a ministrului Grindeanu

„Eu m-am tot săturat să răspund acestor domni care – şi vă rog să verificaţi, iar dacă nu am dreptate, o să-mi cer scuze public – am văzut că s-au cărat cu avionul pe deasupra autostrăzii A7 să filmeze. Asta înseamnă nişte costuri. Eu îi provoc public să vină şi să spună dacă la Asociaţia Pro Infrastructură, în ultimii trei-patru ani, s-au primit bani de la companii care fac autostrăzi în România sau de la companii care sunt asociate. Eu ştiu că da. Eu nu vă dau numele companiilor, că nu e treaba mea, eu doar vă spun că sunt companii care în acest moment dezvoltă proiecte de infrastructură care în trecut, când era domnul Drulă ministru, dezvoltau proiecte de infrastructură şi care contribuie la bunăstarea acestei asociaţii”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul a admis că acest lucru ”nu este ilegal”, dar este de părere că asociaţia ”probabil se uită mai atent la unii decât la alţii”.

Tiradă împotriva lui Nicușor Dan

Supărarea ministrului s-a revărsat și asupra primarului general Nicușor Dan care ar refuza preluarea Metrorex de la Ministerul Transporturilor, informează News.ro. Sorin Grindeanu, afirmă că, în opinia sa, nu se poate vorbi despre un sistem integrat de transport la nivel de Bucureşti fără ca acesta să includă metroul, aflat acum în subordinea Ministerului Transporturilor, nu a Primăriei Generale. „Sunt primul ministru la Transporturi care face această ofertă către un primar general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan este primul primar general al Bucureştiului care nu doreşte să ia Metroul”, susţine Grindeanu. „Temerile domnului Nicuşor bine că se termină în 9 iunie şi în mod sigur va veni un nou primar care nu are aceste temeri. Eu am declarat de doi ani că vreau să dau acest Metrou. Sunt primul ministru la Transporturi care face această ofertă către un primar general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan este primul primar general al Bucureştiului care nu doreşte să ia Metroul”, a adăugat Grindeanu.

Nicușor Dan: Îl vreau, dar nu mai am încredere în stat

Practic, ministrul Transporturilor și Infrastructurii s-a făcut că nu înțelege ce i-a zis recent primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a spus la începutul lui februarie că dorește trecerea Metrourex la Capitală, însă cu tot cu actuala subvenție. El și-a exprimat neîncrederea că transferul va avea loc cu întreaga compensație, arătând că în ultimii ani bugetul instituției a fost ciuntit continuu de guvernul din care face parte Grindeanu.

Primarul General a fost întrebat la începutul lui februarie ce părere are despre afirmaţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că este dispus să cedeze Metrorex Primăriei Capitalei, cu tot cu buget.

El a reamintit că, în acest an, Primăria Capitalei primeşte cu trei puncte procentuale mai puţin din impozitele pe salarii ale bucureştenilor.

„Sintagma asta, cu tot cu buget, e ceva foarte recent. Am mai avut discuţia asta acum doi ani, acum trei ani şi sintagma asta cu tot cu buget nu exista. După asta trebuie să avem şi încredere în Guvernul României că ne dă bani. Anul trecut am avut, aşa cum am avut în fiecare an, 50% din impozitele pe salarii ale bucureştenilor şi dintr-o pocnitură de degete, anul ăsta avem 47% şi judeţele au şi 2% pentru cultură, noi nu avem şi deodată ne trezim fără 600 de milioane de lei. De principiu, da, dacă guvernul îşi asumă să ne dea banii pe subvenţia pentru metrou, suntem interesaţi de asta. Dar trebuie să existe încredere şi eu n-am încredere”, a afirmat primarul municipiului București.

 

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole