spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Venice Simplon Orient Express tranzitează azi România. La ce oră ajunge la Sinaia

Venice Simplon Orient Express tranzitează azi România în drumul sau de la Paris spre Istanbul, informează România Feroviară pe contul său de Facebook.

Venice Simplon Orient Express
FOTO România Feroviară

Celebrul tren va ajunge în Gara Regală Sinaia la ora 11:15 cu plecare programată la 14:45. ”Nu ne asumăm eventualele întârzieri datorită stării infrastructurii sau a materialului rulant de tracțiune, sunt atribuțiile CFR Infrastructura și CFR Călători”, se arată în postare.

Cu o istorie ce datează încă din anii 1883, actualul VSOE atunci Orient Express, tranzitează România în drumul sau către Istanbul. Această rută nu este cea mai lungă dar este cea mai prestigioasă și încărcată de istorie. Paris – București – Constantinopol (Istanbul) fiind ruta adevărată a originalului Orient Express, care pe atunci era doar un tren de distanță lungă care oferea servicii mult peste ce se găsea la acele vremuri, când transportul pe calea ferată era la început și încă plin de pericole.

Singura porțiune neelectrificată pe care circulă Venice Simplon Orient Express

”În anul 2019 VSOE încă tranzitează România pe ruta care l-a făcut faimos acum mai bine de 130 ani. Vagoanele sunt aceleași că acum 90 ani construite de Compagnie Internaționale des Wagons-Lits (CIWL), numai denumirea diferă puțin datorită firmei care îl administrează, Venice-Simplon. Vagoanele originale ale Orient Express folosite între anii 1883-1923 se află acum numai în muzee”, precizează România Feroviară.

Și, ca un element care nu face cinste României, precizăm și noi că singurul tronson din traseul Orient Express care nu este electrificat este Videle – Giurgiu.

Ultimele Articole