spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

Venice Simplon Orient Express nu va circula nici în acest an. Când a fost ultima oară în România

Venice Simplon Orient Express nu va circula nici în 2021, din cauza restricțiilor impuse în țările europene, în contextul pandemiei de coronavirus.

Venice Simplon Orient Express Orient Express în Gara de Nord

”Cu toate că au fost multe speculații care afirmau ca VSOE va circula în 2021, toate s-au dovedit a fi false. Este OFICIAL, Orient Express NU va circula pentru al doilea an consecutiv, dragi prieteni feroviari-stimați cititori. Mesaj de la Massimo Paganello, membru al VSOE: <Anul acesta, din păcate, din cauza restricțiilor din țările pe care le tranzitează, cursa trenului Orient Express Paris – Istanbul este anulată. See you next year!>, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook CFR – Istorie și Cotidian.

Venice Simplon Orient Express a circulat ultima oară în 2019

Ultima oară, legendarul tren a circulat în 2019. Atunci, Orient Express a intrat în România pe la Episcopia Bihor, și nu pe la Curtici, ca de obicei. Așa se face că, în întregul său parcurs de mii de kilometri, în România a întâlnit singurele două tronsoane neelectrificate: Episcopia Bihor – Oradea – Cluj-Napoca și, ulterior, Videle (Rădulești) – Giurgiu Nord. La București, garnitura a ajuns pe 26 august 2019, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Cu o istorie ce datează încă din anii 1883, actualul VSOE, atunci Orient Express, tranzita an de an România în drumul sau către Istanbul. Această rută nu este cea mai lungă, dar este cea mai prestigioasă și mai încărcată de istorie. Paris – București – Constantinopol (Istanbul) este ruta adevărată a originalului Orient Express, care pe atunci era doar un tren de distanță lungă care oferea servicii mult peste ce se găsea la acele vremuri, când transportul pe calea ferată era la început și încă plin de pericole. (A.B.)

Ultimele Articole