spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Vasile Șeclăman: Metrorex poate cere daune în civil pentru protestul de la metrou

Metrorex poate cere daune în civil pentru protestul de la metrou care a fost declanșat în cursul dimineții de vineri, spune Vasile Șeclăman, președintele Organizației Patronale a Operatorilor Feroviari Privați din România (OPSFPR).

protestul de la metrou școlile profesionale la CFR topul OTF de călători Operatorii privati propun masuri de ajutor Ministerului Transporturilor

Compania de metrou din București poate cere și daune financiare pentru pagubele produse prin blocarea ilegală a activității de către angajați. Dacă greva ar fi fost legală, anunțată din timp, Metrorex nu s-ar fi putut întoarce împotriva angajaților săi.

Doar că aceștia au preferat varianta unui protest spontan ilegal.

Vasile Șeclăman: protesul de la metrou este ilegal

”Cei care au blocat liniile de metrou pot răspunde civil pentru pagubele produse Metrorex”, a explicat pentru Newsweek România Vasile Șeclăman.

Acesta a precizat că protestul de la metrou este ilegal, pentru că în condiții normale sindicaliștii trebuiau să anunțe greva. ”O grevă nu se poate face peste noapte. Dacă Ministerul Transporturilor și Metrorex constată că protestul spontan a fost organizat de sindicat, pot merge în instanță și să deschidă un proces prin care cer despăgubiri civile pentru pagubele create. Dacă instanța acceptă pagubele și identifică persoanele vinovate, Metrorex se poate îndrepta și în penal. Vinovații care au făcut asta sunt X, Y și Z. Procedura este lungă, dar trebuie începută, pentru că la noi în România oricine își face de cap. Orice grevă trebuie anunțată”, a arătat Vasile Șeclăman.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, a anunţat Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. (A.B.)

Ultimele Articole