spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Vasile Belibou a revenit la conducerea AGIFER, în urma unei decizii a instanței

După o lună și jumătate de la înlăturarea sa din funcție, Vasile Belibou a revenit în funcția de director general al AGIFER, în urma unei decizii judecătorești în primă instanță.

Vasile Belibou

La finele lunii iunie, Vasile Belibou fusese dat jos de la conducerea Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), în locul lui fiind numit Sorin Flutur. Contactat de Club Feroviar, Belibou a declarat că a revenit în funcție ca urmare a unei decizii executorii prin care se suspendă efectele actului administrativ din iunie și că urmează judecata pe fond a speței.

Noul director al AGIFER a absolvit în 1979 Institutul Politehnic Iaşi, Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, Secţia Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, potrivit CV-ului său. Apoi, în 2000 și-a obținut doctoratul cu teza intitulată „Optimizarea periodicităţii lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a căii de circulaţie feroviară”.

Vasile Belibou, de trei decenii în slujba căii ferate

După absolvirea facultății, a lucrat, pe rând, ca inginer stagiar și apoi şef Birou Tehnic și șef secție la Secţia L5 Suceava. A fost ulterior şef Secţie Întreţinere şi Reparaţii Bunuri Patrimoniale la Regionala CFR Iaşi. Din octombrie 2002 până în februarie 2005, a fost inspector tehnic teritorial la Autoritatea Feroviară Română – AFER, iar apoi, din martie 2005 până în ianuarie 2007, director general al AFER. A mai ocupat posturi de consilier în cadrul AFER, precum și pe cea de director general al Autorității de Siguranţă Feroviară Română din cadrul AFER.

AGIFER este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor în domeniul feroviar şi de transport cu metroul care îndeplineşte toate atribuţiile organismului de investigare a accidentelor şi incidentelor privind siguranţa feroviară, precum şi alte atribuţii în legătură cu investigarea altor evenimente decât accidentele şi incidentele feroviare, potrivit legii. AGIFER desfăşoară, în principal, investigarea accidentelor grave în sistemul feroviar, obiectivul acesteia fiind îmbunătăţirea siguranţei feroviare şi prevenirea accidentelor.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole