Varsovia renunta sa mai cumpere cele 213 tramvaie

Compania de transport cu tramvaiul din Varsovia a anuntat ca abandoneaza licitatia pentru un contract de livrare a pana la 213 vehicule de metrou usor deoarece oferta depusa de ofertantul cu cel mai mare punctaj depaseste bugetul disponibil.

Ofertele au fost evaluate in functie de pret (53%), nivelul activitatii de intretinere in primul million de km (20%), consumul de energie (9%), impactul asupra sinei (5%) si suprafata cu podea joasa (3%).

Oferta depusa de Škoda Transportation a avut cel mai ridicat punctaj in evaluarea licitatiei, insa a depasit bugetul de 2,3 miliarde de zloti (630 de milioane de dolari) cu 387 milioane de zloti.

Un consortium format din Stadler si Solaris a depus oferta cu pretul cel mai mic in valoare de 2,20 miliarde de zloti (590 de milioane de dolari) brut. Ceilalti ofertanti au fost Hyundai Rotem (2,23 miliarde de zloti), Pesa (2,72 miliarde de zloti) si Alstom Konstal (3,4 miliarde de zloti).

Comanda ferma initiala a inclus 85 de vehicule de tip LRV bidirectionale si 18 unidirectionale, cu o optiune pentru inca 90 de vehicule.

Alte stiri