spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Varsovia primeste finantare pentru achizitia a pana la 45 de metrouri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va aloca Municipalitatii din Varsovia un imprumut in valoare de 400,60 milioane zloti (95 milioane euro) pentru achizitia a pana la 45 de metrouri. Acestea vor fi puse in circulatie de catre Compania de Metrou din Varsovia (Metro Warszawskie) ca masura a extinderii serviciilor Liniei 2 de metrou.

Valoarea totala a proiectului de achizitie de material rulant se ridica la 1,7 miliarde zloti (400 milioane euro) si va fi co-finantat atat de catre Compania de Metrou din Varsovia cat si cu sprijinul unor fonduri europene nerambursabile, disponibile prin Fondul de Coeziune.

Extinderea Liniei 2 a metroului din capitala poloneza este o investitie importanta pentru dezvoltarea transportului public de mare capacitate in Varsovia. Se estimeaza ca aceasta masura va reduce considerabil aglomeratia traficului în capitala poloneza, va diminua emisiile poluante din sectorul transportului urban si va facilita trecerea de la utilizarea autoturismelor personale și a autobuzelor la utilizarea sistemului de transport cu metroul.

Reamintim ca in luna octombrie, Metroul din Varsovia a deschis ofertele primite de la cinci producatori de material rulant pentru cea mai mare licitatie lansata, pana acum, de catre operator, cea pentru achizitia de metrouri noi destinate Liniei 2.

Varsovia detine in prezent un parc de 18 trenuri de metrou Metropolis livrate de catre Alstom si 35 de metrouri Inspiro livrate de catre Siemens si Newag.  Metro Warszawskie are in componenta parcului de material rulant si 22 de metrouri, livrate de catre producatorul Metrowagonmash din Rusia.

Metro Warszawskie incearca de doi ani sa achizitioneze metrouri noi, acestea urmand sa intre in serviciu comercial pe cele doua linii din capitala poloneza.  Operatorul a avansat si ipoteza construirii unei a treia linii de metrou.

 

Ultimele Articole