miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Varsovia a inceput constructia statiei de metrou Płocka

warsaw_plockaCompania de transport public din Varsovia, Zarząd Transportu Miejskiego (ZTM), a anuntat lansarea lucrarilor de constructie la statia de metrou Płocka, pe Linia 2. Statia Płocka face parte din extensia liniei L2 catre vest si este situata sub Strada Płocka in apropierea intersectiei cu Strada Wolska. In cadrul extensiei catre partea de vest, vor fi construite inca doua statii de metrou: statia Młynów si Księcia.
Constructia sectiunii vestice, de 3,4 km, a fost acordata companiei Gülermak Ağir Sanayi İnşaat ve Taahhüt in urma unui contract in valoare de 1,48 de miliarde de zloti (270,45 milioane de euro) si va fi finalizata in 38 de luni.
In prezent, se afla in constructie extensia L2 care nord-est din Dworzec Wileński. Aceasta extensie va avea o lungime de 3,12 km. Statiile incluse in plan sunt Szwedzka, Targówek si Trocka. La capatul sectiunii, sunt prevazute linii de stationare si o linie de intoarcere. Contractul a fost semnat in martie 2016, iar lucrarile au inceput in aprilie. Conform contractului in valoare de 1 miliard de zloti (251,3 milioane de euro), Astaldi va trebui sa finalizeze constructia in 38 de luni. Sistemul de metrou din Varsovia include doua linii, primul segment al liniei L2 fiind inaugurat in 2015. In luna ianuarie a acestui an, Uniunea Europeana a aprobat o finantare de 432 de milioane de euro pentru extensia Liniei 2, pentru constructia celor sase statii si achizitia a 13 trenuri noi.

Ultimele Articole