spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

VIDEO Ministrul francez al Economiei, reacție dură după anunțul privind vânzarea Vossloh către CRRC

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avut o reacție dură după anunțul privind vânzarea Vossloh către chinezii de la CRRC.

vânzarea Vossloh

Grupul germen Vossloh și-a anunțat săptămâna trecută disponibilitatea de a vinde divizia sa de locomotive către o filială a grupului chinez CRRC.

Invitat la postul de radio Europe 1, Bruno Le Maire a avut o reacție colerică și s-a referit la eforturile sale din primăvară de a apăra fuziunea dintre Siemens și Alstom, relatează BFMTV. Ministrul a prevenit, în cadrul emisiunii Le Grand Rendez-vous d’Europe 1-CNews-Les Echos, că Franța împreună cu alți parteneri europeni îi va cere viitoarei Comisii Europene, care își va intra în atribuții la 1 noiembrie, o revizuire a regulilor în materie de concurență.

”Nu putem exclude de la bun început ideea că Franța ar putea fi interesată de concurență, avem idei pe acest subiect”, a declarat el, în contextul în care candidata franceză Sylvie Goulard ar putea să-i succeadă Margrethei Vestager în funcția de comisar european pentru Concurență. Or tocmai Margrethe Vestager a respins în februarie proiectul fuziunii companiilor franceză Alstom și germană Siemens, decizie justificată la acea vreme prin necesitatea de a contra ambițiile numărului 1 mondial în domeniul feroviar, chinezii de la CRRC. Lunea trecută însă grupul german Vossloh a anunțat că va ceda activitatea de construcție de locomotive către o filială a CRRC.

Tirada lui Bruno Le Maire despre vânzarea Vossloh

”Sunt luni întregi de când repetăm, cu Peter Altmaier, ministrul german al Economiei (…) că trebuie să ne înarmăm în fața concurenței chineze. Și Comisia ne-a tot spus: e fals, asta nu se va întâmpla niciodată, nu vă îngrijorați, dormiți liniștiți. Și ce s-a întâmplat? CRRC intră în Europa, vrea să cumpere companii și începe să construiacă linii de cale ferată”, a spus Le Maire.

Și tirada ministrului din Hexagon a continuat: ”Asta mă scoate din fire, pentru că mă bat pentru o Europă care protejează, nu pentru o Europă care își deschide larg piața către alți actori care nu-și deschid propriile piețe”.

Ministrul a precizat că, împreună cu Polonia și Germania, a făcut preopuneri pentru revizuirea regulilor de concurență și că vor scrie din nou Comisiei Europene, după 1 noiembrie.

Ultimele Articole