miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Vânzarea vagoanelor și locomotivelor CFR Marfă, o nouă strigare. LISTA activelor

Vânzarea vagoanelor și locomotivelor CFR Marfă intră într-o nouă etapă, după ce transportatorul feroviar național a scos la licitație un nou lot.

Pe lista de locomotive scoasă acum la mezat se află 311 unități, față de 368 la ultima licitație, organizată pe 12 octombrie. De aici rezultă că la ultima strigare s-au mai vândut 57 de locomotive.

Cât privește vagoanele, pe lista publicată acum de SNTFM CFR Marfă se află 5.237 de unități, cu 667 mai puține decât la licitația precedentă (5.904 vagoane).

Listele complete cu vagoanele și locomotivele pe care le scoate acum la licitație CFR Marfă, pentru a mai acoperi câte ceva din datoria către ANAF, în contul ajutorului de stat acordat la privatizarea eșuată din 2013, poate fi consultată AICI și AICI.Prima licitație pentru vânzarea vagoanelor și locomotivelor CFR Marfă a fost lansată în vară

Prima licitație pentru vânzarea vagoanelor și locomotivelor CFR Marfă a fost lansată în vară. În scopul maximizării veniturilor și accelerării procesului de stingere a ajutorului de stat, CFR Marfă a făcut publică la data de 6 iulie 2023 intenția de valorificare prin înțelegerea părților a 7.157 de vagoane și 508 locomotive, în conformitate cu art. 248 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală. Făcând diferența, rezultă că până acum, din patrimoniul SNTFM CFR Marfă au ieșit 1.920 de vagoane și 140 de locomotive, care au fost cumpărate de diferite entități private.

Club Feroviar a relatat anterior că locomotivele CFR Marfă scoase la licitație pentru stingerea datoriei către Fisc au fost cumpărate de operatori feroviari privați, o societate de tip Remat, o alta care activează în industria hotelieră și o casă de comerț ucraineană.

De asemenea, săptămâna trecută responsabilii CFR Marfă au anunțat că au reușit să vândă la licitație nava ferry-boat Mangalia, una dintre cele două aflate în patrimoniul său. Licitația pentru cea de-a doua navă ferry-boat, Eforie, a fost reluată și se speră că își va găsi și ea cumpărător.

Ultimele Articole