spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Validatoare STB în trenurile de Aeroport. Pregătiri pentru biletul unic STB-Metrorex-CFR

În perspectiva introducerii biletului unic STB-Metrorex-CFR, de marți, 15 februarie, au fost deja montate validatoare STB în trenurile de Aeroport.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în ședința de joi, abonamentul care integrează transportul cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB, cel cu metroul şi cu trenurile ce asigură legătura de la Gara de Nord București la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni.

Astfel, bucureştenii sau locuitorii din judeul Ilfov care fac naveta zilnic spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni, inclusiv angajaţii aeroportului, vor avea la dispoziţie abonamente metropolitane care le vor permite să circule cu trenul, metroul şi transportul public de suprafaţă. De asemenea, turiştii care ajung în Aeroportul Otopeni vor avea la dispoziţie un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafaţă, metrou şi tren de la Gara de Nord la Otopeni.

Anterior, Ministerul Transporturilor publicase proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii privind aprobarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București –Ilfov.Validatoare STB în trenurile de Aeroport. Biletul unic se va vinde de către STB, Metrorex și operatorii feroviari

validatoare STB în trenurile de AeroportComercializarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate se va face prin cele trei rețele de distribuție: rețele de suprafață (STB), metrou (Metrorex) și feroviar (CFR Călători și Transferoviar Călători). Decontarea între operatori/autorități a  sumelor provenite din vânzarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate se va face în procente și sume prestabilite.

„În situația în care pe ruta feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă își desfășoară activitatea mai mulți operatori de transport feroviar de călători, alocarea sumelor provenite din vânzarea titlurilor de călătorie se va realiza proporțional cu numărul de trenuri/zi operate de fiecare operator”, se arată în proiectul de act normativ. Pe ruta menționată circulă atât trenurile Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători (30 de perechi de trenuri pe zi), cât și cele ale operatorului privat Transferoviar Călători (șase perechi de trenuri pe zi).

Administratorul sistemului automat de taxare aferent rețelei de suprafață, operatorul de metrou și operatorii de transport feroviar vor încheia un contract de clearing/convenție pentru stabilirea modului de decontare a veniturilor, realizate din comercializarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate, a modalității de colaborare cu privire la activitatea  de emitere, comercializare și control ale titlurilor de călătorie metropolitane integrate, se mai arată în proiect.

Titluri de călătorie metropolitane integrate

Titluri de călătorie/

Tarif (lei cu TVA)

suprafață – metrou suprafață – feroviar metrou  – feroviar suprafață – metrou – feroviar
Abonament metropolitan integrat/24 ore 20,00
Abonament metropolitan integrat/72 ore 40,00
Abonament metropolitan integrat/1 lună 140,00 140,00 140,00 210,00
Abonament metropolitan integrat/6 luni 700,00 800,00 800,00 1.100,00
Abonament metropolitan integrat/12 luni 1.200,00 1.400,00 1.400,00 2.000,00

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate, începând din momentul validării până în ultimul minut al valabilității pe liniile de transport de suprafață și până la finalizarea călătoriei cu metroul sau cu trenul.

Valoare suprafață – metrou – feroviar  
Titluri de călătorie suprafață metrou feroviar
Abonament metropolitan integrat/24 ore 6,50 6,50 7,00
Abonament metropolitan integrat/72 ore 16,50 16,50 7,00

 

Ultimele Articole