duminică, septembrie 26, 2021
spot_img

Vali Ionescu Caciureac, repusă în funcția de președinte al Rapid

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor a repus-o în funcția de președinte al Clubului Rapid pe Vali Ionescu Caciureac, demisă de fostul ministru Cătălin Drulă în urma refuzului acesteia de a îl scoate pe premierul Florin Cîțu de pe lista de invitați la inaugurarea noului stadion Rapid.

Șefa CS Rapid
FOTO 1923.ro

Repunerea în funcție a fost anunțată joi după-amiază de pagina de Facebook Peluza Nord – Rapid București. „Doamna Vali Ionescu Caciureac a fost repusă în funcția de președinte al Clubului Sportiv Rapid! Suntem extrem de fericiți să facem anunțul acesta și să felicităm toți rapidiștii care au fost solidari cu legenda noastră. Niciodată nu vom tolera ca gloriile Rapidului să fie tratate cu dispreț și alungate din club de mafia politică. Suntem toți o mare familie și în momentele grele rămânem uniți și luptăm împotriva oricui si oricând. Nimeni și nimic nu e mai presus decât Rapid!”, au scris simpatizanții clubului.

Vali Caciureac a fost demisă de Cătălin Drulă cu doar trei zile înainte de a demisiona. El ar fi revocat-o din funcție pe fosta atletă Vali Caciureac, înlocuind-o cu un ONG-ist.

În locul acesteia, Drulă l-a impus prin Ordinul nr.1153/03.09.2021, pe un apropiat al său, consilierul Mircea Costin Zamfir, care, până să ajungă în minister lucrase pentru o ONG din Măgurele.

Pe 10 septembrie ar urma să fie organizat un eveniment de inaugurare a noului Stadion Rapid, de 14.000 de locuri. Potrivit unor surse politice citate de site-ul Știri pe Surse, Cătălin Drulă i-a cerut lui Vali Caciureac să nu îl invite pe premierul Florin Cîțu la eveniment, pentru ca acesta să nu poată valorifica politic momentul.

Președintele CS Rapid a ignorat solicitarea ministrului USR și l-a invitat la inauguare pe premierul Cîțu. Prin urmare, ministrul Drulă, a doua zi după izbucnirea scandalului în coaliție, a luat decizia schimbării fostei mari sportive de la conducerea CS Rapid, deși aceasta mai avea 10 luni de mandat, și și-a instalat propriul consilier la conducerea clubului.

Cîțu, de data aceasta, invitat și el

Potrivit surselor citate, noul președinte al CS Rapid a început să expedieze noi invitații la evenimentul de la Stadionul Rapid, de aceasta dată fără ca premierul Florin Cîțu să se afle printre invitați.

”Președintele Clubului Sportiv Rapid București, doamna Valy Ionescu Caciureac, a fost demisă politic din funcție pe data de 03.09.2021, de către ministrul USR-ist al Transporturilor, Cătălin Drulă, acesta numind în funcție pe consilierul său personal, Mircea Costin Zamfir, un personaj ce nu are nici cea mai mică legătură cu Rapid, nici măcar nefiind vreun fost sportiv! Jos labele murdare de pe Rapid”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Rapid București – Alte Sporturi.

Șefa CS Rapid, prima reacție după demitere: Eu am Rapidul în sânge

Vali Caciureac a reacționat după ce a fost demisă de Cătălin Drulă, spunând că se simte nedreptățită de decizia ministrului.

”A venit un ordin semnat de domnul ministru vineri, la ora 12:30, prin care m-a eliberat pe mine din funcție și l-a numit pe consilierul dânsului în funcția de director al clubului. Nu am avut nevoie de niciun motiv. Pur și simplu este fără motiv demiterea. Este decizia dânsului și asta a fost. Nu pot să am nicio bănuială. Eu am făcut tot ceea ce s-a putut posibil pentru ca stadionul să fie așa cum trebuie pentru sportivii secțiilor noastre și pentru fotbal, am făcut toate demersurile ca după 30 de ani bazinul de polo să fie făcut, tot munca mea este. Probabil că acum când stadionul era gata și nu aveam ce face a fost mai bine să stau… Nu am simțit nimic. Pur și simplu m-am considerat nedreptățită și atât. Am considerat că meritam să fiu și eu acolo la inaugurarea stadionului, pentru că e munca mea. Nu știu dacă se va reveni asupra deciziei, dar voi fi prezentă la inaugurarea stadionului, chiar dacă nu sunt dorită acolo. Eu merg la deschidere, eu voi veni la meciuri, chiar dacă nu mă vrea nu știu ce om politic. Eu am Rapidul în sânge, eu sunt de 44 de ani la clubul Rapid, am fost sportivă, antrenoare, vicepreședinte și acum președinte. Eu am luptat pentru clubul acesta și pentru sportivi și pentru secții. Am umblat ani de zile după sponsorizări, am umblat să ridic secțiile sportive. Anul acesta avem toate secțiile sportive în prima ligă”, a spus fosta atletă la ProSport Live. (D.C., A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole