spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Valentin Dorobantu, director investitii CFR SA: Catre aeroportul Otopeni, „pe repede inainte”

 „Proiectul catre aeroport se va derula pe repede inainte. Perioada  25-26 martie este temenul pentru depunerea ofertelor la proiectare si executie la cei 2,9 kilometri. Este un proiect in plina desfasurare, termenul de implementare va fi scurt, respectiv 12 luni executie si doua luni de proiectare. Contractele vor fi bazate pe noul model national de contract, speram sa nu mai avem parte de surprizele din vechile contracte”, a precizat Valentin Dorobantu, Director General Adjunct Investitii CFR SA, cu ocazia participarii la conferinta “Provocarea infrastructurii feroviare din ECE”, organizata de catre Club Feroviar, alaturi de Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF), la Poiana Brasov, in perioada 5-6 martie.

Acesta a prezentat pe scurt cateva proiecte importante ale companiei de infrastructura, subliniind cat de importanta este implementarea noului model de contract national de lucrari pentru cursivitatea proiectelor.

Dorobantu a prezentat si alte proiecte:

  • Podul Gradistea. Pentru mai – iunie asteptam emiterea acordului final de mediu  ceea ce va permite ca in septembrie sa demaram licitatia propriu-zisa la acest pod.
  • Linia Caransebes -Timisoara – Arad va fi impartita in patru loturi. „In aprilie – mai asteptam acordul mediu ceea ce  ne va permite ca august – septembrie sa anuntam licitatia la cele patru loturi de lucrari”, spune directorul din CFR SA.

Exista achizitii organizate si pentru realizarea unor noi SF. „Avem in diverse faze de achizitii mai multe S.F., cum ar fi reabilitarea caii ferate in portul Constanta, un nou program de modernizare a 47 de statii de cale ferata si cel putin modernizarea a 150 de treceri la nivel”, afirma el.

Doru Cireasa

Ultimele Articole