spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Vagon în flăcări la un tren al CFR Călători. Pasagerii au fost dați jos în câmp

Un vagon în flăcări a stârnit sâmbătă panică în rândul pasagerilor unui tren operat de CFR Călători, care au fost dați jos în câmp.

UPDATE. În cele din urmă, responsabilii CFR Călători au publicat pe site-ul propriu un comunicat, pe care îl redăm integral: ”Astăzi, 24 septembrie, 2022, la trenul InterRegio 1884, care circulă pe ruta Brașov– Constanța, s-a produs o degajare de fum la un vagon din compunerea trenului, în zona Lehliu – Dor Mărunt. Personalul feroviar a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

Oamenii au simțit miros de fum încă de la plecare. Pe drum însă trenul s-a oprit și au fost evacuați în câmp, relatează Antena 3.

Este vorba de trenul IR 1884, care a plecat din București Nord la ora 9,30 și urma să ajungă la Constanța la 11,32. Din cauza incendiului însă, garnitura are o întârziere de 106 minute.

Vagon în flăcări. Au intervenit ceferiștii și pompierii pentru stingerea focului

La nici cinci minute de la plecare, deja am început să simțim miros de fum. La un sfert de oră ni s-a spus că nu e niciun fel de pericol, să stăm liniștiți. A început să vină fum din ce în ce mai mult prin ventilație. Deci deja fumul, în vagonul 4 în care eram și eu, era deja suficient de înecător. După alte câteva minute s-a oprit trenul şi am fost evacuați. Ne-au rugat, până se stinge flacăra deschisă, să ne îndepărtăm de tren. În spatele trenului, sub tren eram chiar prezentă la momentul utilizării extinctoarelor. Din discuțiile din tren, se pare că era trasă frâna pe roata care a luat foc. Nu avem informații foarte clare, nu ni se spune nimic, deci nu știm exact ce se întâmplă. Știm doar că stăm deja de minute bune în câmp. A reușit personalul CFR să stingă cu greu focul, utilizând toate extinctoarele din tren. Între timp au sosit și pompierii, și-au făcut datoria și au și plecat, iar călătorii stau în continuare și așteaptă. Nu se știe exact ce așteaptă”, a povestit, pentru postul TV menționat, Ana Maria Popa, călător în acest tren.

În ultima perioadă sunt tot mai dese incidentele de acest fel la CFR Călători. Asta și din cauza faptului că în mandatul lui Traian Preoteasa la șefia operatorului de stat nu s-au trimis deloc vagoane spre modernizare, iar uzinele de reparații de material rulant așteaptă în van comenzi.

Ultimele Articole