spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Happy hours în vagoanele restaurant din Elveția. Când se acordă reducerile și care este nivelul lor

În vagoanele restaurant din Elveția operate de CFF se vor acorda reduceri substanțiale pentru cei care vor să bea un pahar atunci când se întorc de la muncă.

vagoanele restaurant din Elveția
Testwochen auf dem Speisewagen des FV Dosto, zwischen Bern und Zürich, aufgenommen am 17. August 2018. (SBB/Gian Vatil)

Această măsură a fost luată deoarece serviciul de alimentație publică la bordul trenurilor, asigurat de societatea Elvetino, nu este rentabil pentru compania feroviară, a declarat Martin Meier, purtător de cuvânt al CFF, citat de site-ul 20 minutes.

Până la finele anului, pasagerii care vor să bea un pahar atunci când revin de la muncă vor avea un discount de 50% la băuturi, începând cu ora 16,00. Însă doar miercurea și doar pentru băuturile fără alcool. Și totuși, este propusă o reducere, mai mică, ce-i drept, pentru bere și vin, dar CFF nu a precizat nivelul acesteia.

”Happy Monday” în vagoanele restaurant din Elveția

Pe de altă parte, pentru cei care vor să mănânce mai ieftin va fi lansată oferta ”Happy Monday” la vagoanele restaurant. ”Elvetino face aceste promoții pentru a atrage noi clienți și pentru a face cunoscută mai bine gama de produse propusă. Este și un mod de a le mulțumi clienților noștri”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În ciuda pierderilor, numărul punctelor de alimentație publică de la bordul trenurilor va crește în perioada următoare. CFF precizează că în fiecare zi pe căile ferate elvețiene circulă 100 de vagoane restaurant, în afara serviciului de alimentație disponibil la clasa 1. ”Numărul vagoanelor restaurant va trece de 150 în următorii ani, datorită punerii în funcțiune a noilor vehicule FV-Dosto și Giruno”, precizează CFF.

CFR Călători mai operează doar trei vagoane restaurant

În România, CFR Călători mai are doar trei vagoane restaurant în circulație. Numărul lor a scăzut drastic în ultimii ani, din cauza furturilor unor angajați care nu declarau toate produsele vândute și își însușeau veniturile care ar fi trebuit să intre în conturile societății feroviare de stat.

La vagoanele restaurant din România nu se acordă nicio reducere de tip ”happy hours”. Cel puțin deocamdată.

Ultimele Articole