spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Cum arată acum vagoanele arse în incendiul care a avut loc marți seara la Măldăieni

Club Feroviar vă prezintă imagini dezolante cu vagoanele arse în incendiul care s-a produs marți seara la Măldăieni la vest de Roșiorii de Vede.

După cum se poate vedea în imaginile alăturate, în unele locuri incendiul a mistuit până și părțile metalice ale vagoanelor cuprinse de flăcări.

Compania Națională de căi Ferate CFR SA a anunțat că miercuri, începând cu ora 8,15, s-a reluat circulația feroviară în condiții normale pe firul I, pe intervalul CF Măldăieni- Mihăești. Trenurile care tranzitează acest interval circulă de la ora 8,15 în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice. Trenul IR 1825 a plecat la ora 14.45 din București Nord și ar fi urmat să ajungă la ora 20.22 la Târgu Jiu.

Sursele consultate de Club Feroviar spun că inspirația și reacția rapidă a conducerii CFR Călători a salvat situația, aceasta dispunând oprirea trenului de urgență. „Ar fi fost al doilea Colectiv dacă nu s-ar fi intervenit pentru oprirea trenului”, spun sursele noastre.

Călătorii au fost mutați rapid din vagoanele arse

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, la bordul trenului, alcătuit din cinci vagoane, se găseau 100 de persoane. Călătorii au fost transbordați în primele trei vagoane, acestea fiind decuplate de ultimele două care au luat foc.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut marți seara conducerilor CFR Călători și CFR SA remedierea de urgență a situației existente. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER (organismul de investigare feroviară) ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul.

”Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde” a declarat ministrul Lucian Bode.

Ultimele Articole