marți, iunie 6, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Vagoane descărcate cu mâna la Complexul Energetic Oltenia

Un nou scandal a izbucnit la Complexul Energetic Oltenia după ce s-a aflat că sunt în continuare vagoane descărcate cu mâna de către angajații companiei de stat.

Șefii CE Oltenia îi obligă pe angajați să dea cărbunele jos din vagoane în condiții care încalcă flagrant normele de securitate în muncă, avertizează vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, care a adus și dovezi: câteva fotografii în care se vede cum oamenii sunt puși și acum, pe timp de vară, să descarce cărbunele cu mâinile.

Asta în condițiile în care în urmă cu doi ani de zile un miner și-a pierdut viața, fiind lovit de un bulgăre de cărbune în timp ce descărca lignit înghețat dintr-un vagon, reamintește Pandurul.ro. Compania energetică și doi șefi din minerit au fost condamnați penal.

„În anul 2017, s-a pronunțat o hotărâre judecatoareasca ce condamnă Complexul Energetic Oltenia penal tocmai pentru asemenea fapte. Sunt oameni care intră în continuare în vagoane, obligați să descarce manual vagoanele, punându-și viața în pericol. Sunt aceiași oameni despre care Guvernul Dăncilă, reprezentanții Walt Disney România, consideră că nu se pot încadra în condiții speciale, aceiași oameni cărora deputații și senatorii PSD au considerat că nu este normal să le acorde condiții speciale prin votarea cel puțin în comisie a proiectului inițiat de deputatul Dan Vîlceanu”, a spus Pecingină.

Vagoane descărcate cu mâna. Acum doi ani un angajat a murit

Politicienul le-a transmis șefilor companiei să ia măsuri în special la Termocentrala Turceni, unde încă se practică aceste manevre periculoase: „Vreau să le atrag atenția atât domnului Ilie, de la Turceni, cât și domnului Boza, dincolo de glume, de povești, de prezentarea într-un mod mirific și a stării de beatitudine care îi încearcă, că pun în pericol viața oamenilor. Le atrag atenția că există riscul să avem accidente de muncă”.

În 2017, Complexul Energetic Oltenia și doi salariați cu funcții de conducere din Termocentrala Turceni au fost condamnați la închisoare cu suspendare după ce un angajat și-a pierdut viața în timp ce descărca lignit dintr-un vagon.

„Ne demonstrează și lipsa de cărbune pentru că, pe timp de iarnă, au anumite justificări, faptul că au un contract cu CFR care îi obligă să curețe vagoanele. Pe timp de iarnă, cărbunele îngheață, rămâne lipit de vagoane, dar doar în anumite zone și există riscul să deraieze navetele pe calea ferată, dar pe timp de vară nu justifici în niciun fel intrarea oamenilor în vagoane. Se recurge la sclavagism modern, punând viața angajaților în pericol. Productivitatea este așa cum este, calitatea cărbunelui este așa cum este, dacă ar fi de calitate și n-ar fi pământ, probabil s-ar descărca într-un mod automat și mecanic, ne demonstrează că situația nu este roz la CEO și au nevoie de fiecare praf de cărbune la complex”, a încheiat liberalul.

Ultimele Articole