vineri, februarie 16, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO. Echipele CFR SA au ridicat trei din cele 11 vagoane deraiate la Leu

Echipele Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au ridicat până acum trei din cele 11 vagoane deraiate la Leu, pe Magistrala 100.

Compania de infrastructură a anunțat miercuri dimineață că traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova – Caracal, din cauza evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația CF leu, unde nouă vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (operator Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Echipele de intervenție ale SRCF Craiova au acționat pentru retragerea din stația CF Leu a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.Au mai rămas vagoane deraiate la Leu care trebuie ridicate

Până la această oră, în stația CF Leu s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului trei din cele 11 vagoane de marfă implicate în accidentul feroviar, iar în acest moment se acționează cu două macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte opt vagoane rămase în gabarit. Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație, care a fost afectată pe o porțiune de 300 m.

În continuare, circulația trenurilor se realizează cu tracțiune diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu.

Accidentul feroviar este investigat de către o comisie de specialitate a AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Așa cum a informat Club Feroviar anterior, marți în jurul orei 01:30, la intrarea în stația CF Leu, peste macazuri, nouă vagoane din compunerea unui tren al Global Rail Solutions au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. Ca urmare a deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, firul I Leu-Malu Mare și firul II Malu Mare-Leu.

”Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse trei aparate de cale și a fost rupt un stâlp LC și având în vedere faptul că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă”, preciza marți după-amiază compania de infrastructură.

La fața locului se află echipele de intervenție ale CFR SA, care acționează și vor acționa pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate.

Ultimele Articole