spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Vaccinări false la Spitalul CF Timișoara. Poliția a intrat pe fir

Managerul Spitalului CFR Timişoara, Stela Iurciuc, a sesizat Poliţia după ce a aflat că în centrul de vaccinare din cadrul spitalului ar exista cazuri de imunizări fictive. S-a demarat o anchetă de urgență.

„Fenomenul” certificatelor false de vaccinare este întreținut chiar de cadrele medicale. La Spitalul CFR Timișoara s-a demarat o anchetă de urgență, după ce au apărut date că au fost emise adeverințe false de imunizare, potrivit Agerpres.ro.

„La Poliţia Municipiului Timişoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a anunţat Poliția Timiș.

Potrivit managerului Stela Iurciuc, ar exista cel puțin șase astfel de cazuri cu adeverințe de vaccinare false, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, dincolo de dosarele penale întocmite. Fişele şi documentele aparţin Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timişoara. Toate aceste acte au fost predate Poliției.

„S-a obţinut certificatul verde, dorim să vedem dacă este într-adevăr susţinut de vaccinarea efectivă, pentru că altfel, o persoană care este vaccinată doar pe hârtie reprezintă un pericol de sănătate atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur”, a explicat managerul Spitalului CFR Timișoara, citată de Agerpres.

Astfel de cazuri s-au înregistrat și la Sibiu. Un adolescent de numai 17 ani a murit de Covid. El le-a mărturisit medicilor că a apelat la un certificat de vaccinare fals. De asemenea, pe rețelele de socializare există mai multe grupuri prin care românii sunt atrași cu certificate de vaccinare false.

Ultimele Articole