spot_img
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
spot_img

Coadă la vaccinare în Gara de Nord. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Dacă în urmă cu câteva zile medicii și asistentele se plictiseau, joi dimineață era coadă la centrul de vaccinare în Gara de Nord, așa cum se poate observa din imaginea alăturată. Coincidență sau nu, tot joi premierul Florin Cîțu a făcut un anunț important în legătură cu persoanele vaccinate.

La nivel național, în ultimele două săptămâni a crescut considerabil numărul dozelor de vaccin administrate pentru prevenirea infectării cu Covid.

Astfel, dacă la data de 9 septembrie 2021 numărul dozelor administrate în 24 de ore era de doar 9.028, ultima raportare oficială, cea aferentă zilei de 22 septembrie 2021 (miercuri), indica un număr de 16.748 de doze. Numărul vaccinărilor a crescut și în această săptămână, luni fiind administrate 12.026 de doze, iar marți – 15.682 de doze.

Centrul de vaccinare în Gara de Nord, deschis în luna iunie

centru de vaccinare la Gara de NordCentrul de vaccinare din Gara de Nord din București, amenajat de Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, s-a deschis la mijlocul lunii iunie a acestui an, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Centrul este amplasat pe ”insula” din Gara de Nord, între intrarea de la Coloane și Biroul de Informații CFR, în locul unde cu ani în urmă a funcționat restaurantul-bar Gevaro.

Este al doilea centru de vaccinare anti-covid deschis într-o stație feroviară de pe rețeaua căilor ferate române, după cel din gara Constanța. Orașul Constanța are primul centru de vaccinare deschis într-o gară din România, potrivit reprezentanţilor DSP Constanţa. Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer sau cu vaccinul Johnson & Johnson. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate/ pașaport).

Vaccinații vor putea merge noaptea cu trenul

rectificarea bugetară pe 2021 scandal în coaliția de guvernare florin citu beat la volan execuția bugetară la Ministerul Transporturilor călători lăsați să aștepte în câmp PNRR va fi aprobat

Coincidență sau nu, premierul Florin Cîțu a anunțat joi că în ședința de Guvern de azi vor fi aduse câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută, astfel încât persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte în localitățile în care accesul la mai multe activități se face pe baza certificatului verde.

„Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat, poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a spus Cîțu.

În concluzie, persoanele vaccinate vor putea merge și noaptea cu trenul, chiar dacă punctul de plecare sau cel de destinație este o localitate cu un grad mare de infectări.

Nu se vor mai închide magazinele din Gara de Nord

la mare cu trenul coronavirus în Gara de NordPrim-ministrul a mai făcut un anunț: „Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie”.

Astfel, se va evita repetarea episodului din 2 aprilie 2021, când a izbucnit o revoltă în Gara de Nord din București, atunci când călătorii au văzut că magazinele se închid la ora 18:00, în urma măsurilor luate de autorități. Oamenii care urmau să plece cu trenul din Gara de Nord din București s-au revoltat atunci când au constatat că nu-și pot face o minimă aprovizionare pentru drum – un sandwich, o sticlă de apă, un suc, o bere.

„Când am închis, la ora 18,00, și fetele (vânzătoarele – n.red.) au mai stat 30-45 de minute în chioșcuri să-și facă stocul zilei, oamenii băteau în geam să le vândă câte ceva! Fetele nu au riscat să vândă nimic, de teama amenzilor, și și-au primit înjurături, iar una dintre ele chiar a fost scuipată. Bineînțeles, au fost înjurați și guvernanții, și polițiștii, și autoritățile. Toți!”, povestea pentru Club Feroviar, la vremea respectivă, patronul unor chioșcuri din principala poartă feroviară a Bucureștiului.

Ultimele Articole