miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Vacanțe la mare începute cu nervi din cauza locomotivelor GFR – GP Rail

Vacanțe la mare începute cu nervi din cauza locomotivelor GFR – GP Rail. Un tren Astra Trans Carpatic (ATC) tractat de o locomotivă GP Rail s-a defectat pe traseu,  urmând să își transporte pasagerii spre Litoral cu o întârziere considerabilă.

Potrivit CFR SA, trenul privat IRN 11504 a avut locomotivă defectă, anunțat cu întârziere de 115 min in Gara de Nord. Trenul a plecat la ora 20.35 de la Arad, urmând să ajungă sâmbătă la ora 7.45 la București și la ora 10.31 la Constanța. La ora realizării articolului, trenul avea o întârziere de aproximativ două ore.

Trenul ATC IRN 11504 este tractat de locomotive GP Rail Cargo, companie din grupul Grampet. Nu este prima dată când trenurile ATC înregistrează întârzieri din cauza locomotivelor proaste. În luna mai, Club Feroviar a relatat că o locomotivă GFR defectă a făcut ca trenul IRN 11500 operat de Astra Trans Carpatic să întârzie mai mult de trei ore la sosirea în Gara de Nord din București.

Trenul a plecat din stația CF Arad în săptămâna menționată, sâmbătă seara la ora 20,35, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă duminică dimineață la ora 7,45.

Trenul, care avea în compunere cele mai moderne vagoane de dormit și cușetă din România, a circulat conform graficului până la Craiova, iar la Caracal a ajuns doar cu două minute întârziere. Numai că aici locomotiva EC 070 a Grup Feroviar Român, aflată la tracțiunea trenului, s-a defectat și nu a putut fi repusă în circulație.

În ajutor a sosit locomotiva EC 143, tot a GFR, însă toată această manevră a cauzat o întârziere de 163 de minute. Ulterior, după reluarea circulației, întârzierea s-a adâncit, din cauza lucrărilor Quick Wins de pe traseu. Una peste alta, în Gara de Nord din București garnitura a ajuns cu o întârziere de 190 de minute.

Un alt incident similar a avut loc și la data de 1 martie.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole