spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Va fi lansata o legatura feroviara directa Slovenia-Italia

Compania feroviara slovena, Slovenske železnice, a anuntat ca Trenitalia va lansa, in 2018, o conexiune feroviara directa intre Ljubljana, Trieste si Venetia, cu o oprire planificata la Ronchi langa aeroportul din Trieste.

Conform declaratiilor companiei, noul serviciu feroviar asteapta doar semnarea unui acord intre Trenitalia si autoritatile regiunii Friuli-Venezia Giulia (situate in nord-est, la granita cu Austria, Slovenia si Marea Adriatica).

Trenurile vor circula pe ruta de doua ori pe zi. Calatoria va dura aproximativ 2 ore si jumatate catre Trieste si intre 3 si 4 ore catre Venetia.

Slovenia si Italia nu au mai avut un serviciu feroviar direct de calatori de la intreruperea trenului de noapte care circula intre Budapesta si Venetia via Zagreb si Ljubljana in decembrie 2011 din cauza faptului ca operatorii feroviari din Ungaria si cei din Italia nu au cazut de acord cu privire la conditiile contractuale.

O echipa formata din reprezentantii municipalitatii Nova Gorica (Slovenia) si Gorizia (Italia) a anuntat recent ca va face apel la Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc, pentru a insista pe langa cele doua tari sa restabileasca legaturile in beneficiul calatorilor si activitatilor din cele doua tari.

Ultimele Articole