UWC obtine autorizatia DB pentru livrarea vagoanelor de marfa

Deutsche Bahn a acordat companiei United Wagon Company categoria a doua de calitate (Q2) in urma unui proces de audit al calitatii care ii permite producatorului de material rulant sa livreze vagoane companiei DB. Aceasta categorie de calitate, dar si certificarea privind lucrarile de sudura EN 15085, creeaza noi oportunitati pe piata europeana pentru UWC. In prezent, UWC este cel mai mare constructor de vagoane moderne in spatiul liniilor cu ecartament de 1520 mm.
Auditul a fost realizat de specialistii Deustche Bahn care au analizat sistemul de management al calitatii din cadrul United Wagon Company, dar si de All-Union Research and Development Centre for Transportation Technology (VNICTT) si de Tikhvin Freight Car Building Plant (TVSZ), ambele detinute de UWC.
Auditul a dezvaluit o procedura de calitate urmata de UWC pentru proiectarea si productia vagoanelor de marfa, asigurarea calitatii, garantia si serviciile de intretinere.
„Speram ca evaluarea Deutsche Bahn va fi un semnal pentru intreaga piata europeana. In prezent, UWC este singurul producator de vagoane din afara Uniunii Europene care are dreptul de a livra vagoane companiilor europene”, a declarat Maxim Kuzemchenko, Director Executiv Adjunct pentru Dezvoltarea Activitatii in cadrul UWC.
Auditul a evaluat peste 20 de aspecte ale activitatii UWC. Rezultatul final a fost calculat ca suma rezultatelor tuturor criteriilor bazate pe o scara de 100 de puncte. Compania a primit intre 90 si 100 de puncte pentru 18 dintre aspectele evaluate si intre 80 si 90 de puncte pentru 5 dintre aspectele evaluate.
Tikhvin Freight Car Building Plant a obtinut certificarea privind lucrarile de sudura EN 15085. Auditul de certificare a fost realizat de TÜV Rheinland, pe langa auditul realizat de Deutsche Bahn.