spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Cătălin Drulă: Sărbătorim Unirea Principatelor Române fără autostrăzi sau căi ferate moderne

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis un mesaj cu prilejul zilei de 24 ianuarie, când sărbătorim Unirea Principatelor Române.

Unirea Principatelor Române PNRR pentru reparații la calea ferată

”24 IANUARIE. Sărbătorim Unirea Moldovei și a Țării Românești, dar la 162 de ani provinciile noastre nu sunt legate cu autostrăzi sau căi ferate moderne”, a scris duminică ministrul pe pagina sa de Facebook.

În proporție de peste 80%, postarea lui Cătălin Drulă se referă la autostrăzi, ceea ce nu face obiectul publicației noastre, însă mai rămâne ceva-ceva de spus și despre transportul feroviar.

Unirea Principatelor Române. Ministrul Transporturilor vrea bani europeni pentru calea ferată

”INFRASTRUCTURA MOLDOVEI este pentru mine o prioritate. M-am luptat ani de zile, am fost la Iași, am scris, am luat poziții publice. (…) Zilele acestea discutăm în echipa mea despre căile ferate ale Moldovei și cum putem să schimbăm paradigma ca să nu mai stăm zeci de ani până ajungem să implementăm proiectele de reconstrucție (cum e cazul coridorului IV). Vrem să folosim PNRR pentru o injecție de capital într-o rețea degradată. Cred în ECHITATE în politica de investiții publice. Infrastructura trebuie dezvoltată echilibrat în toate zonele țării, nu doar pe principiul “cine se mișcă bine” sau are relații mai bune la centru. Momentul 24 ianuarie 1859 ne-a arătat că uniți și solidari putem asigura dezvoltarea României. E o lecție importantă de care trebuie să ne amintim în fiecare zi. Avem cu toții răspunderea acțiunilor din prezent, care vor determina parcursul pentru generațiile viitoare. La mulți ani tututor românilor!”, se arată în finalul postării ministrului pe rețeaua de socializare.

Ultimele Articole