spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Ungaria licitează lucrări pe ultimul tronson Budapesta – București

Vizita ministrului economiei Claudiu Năsui la Budapesta a adus informații suplimentare privind proiectele de conexiune feroviară a celor două țări.

Cooperarea economică ungaro-română a consolidat relația dintre cele două țări printr-o serie de succese comune, a declarat vineri, la Budapesta, ministrul ungar de externe, după ce l-a primit în biroul său pe ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului din România.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, consideră că relația dintre cele două țări este determinată de o strânsă interdependență. Din punctul de vedere al Ungariei, această interdependență se manifestă prin faptul că România este a patra cea mai importantă piață de export, iar pentru capitalul ungar este a șasea cea mai importantă destinație. Valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de opt miliarde de euro, a adăugat Péter Szijjártó.

În zona feroviară ministrul ungar a informat că în acest an va fi lansată licitația pentru construirea celei de-a doua linii pe ultimul tronson din Ungaria al liniei de cale ferată Budapesta-București, potrivit Rador.ro.


 


În toamna anului trecut, Club Feroviar relata despre proiecte de electrificare a legăturii feroviare dintre cele două țări. Autoritățile maghiare au lansat o investiție în infrastructură care vine în completarea proiectului românesc privind electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor. Astfel, un tronson de 54 km de cale ferată, în apropierea graniței cu România, va fi modernizat și electrificat. În Ungaria, electrificarea va fi gata în 2022, iar în România abia în 2026.

Valoarea investiției, finanțată din bani europeni, pentru refacerea porțiunii de cale ferată între Püspökladány şi Biharkeresztes, este de 47,2 miliarde de forinţi, echivalentul a 128,7 milioane de euro. Tronsonul feroviar din care face parte această secțiune se află în continuarea magistralei CFR București-Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor. (D.C.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP
MAI MULTE DETALII

 

Ultimele Articole