spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Ungaria cumpără ieșire la mare

Guvernul ungar intenționează să înființeze un port și o bază logistică în Trieste – Italia pentru a distribui bunuri în străinătate.

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, a declarat că 60-100 de milioane de euro (68,3-114 milioane de dolari) vor fi investite într-o zonă de 32 de hectare pentru care urmează să fie semnat un acord de achiziționare a terenurilor luna viitoare, potrivit MTI.

Planul face parte dintr-o strategie de reînnoire a infrastructurii în Ungaria, care are ca scop dezvoltarea sistemului său de transport, în special la nivelul căii ferate. Péter Szijjártó menționează lipsa unui tren de mare viteză în Europa Centrală și de Est. Necesitatea este percepută ca fiind urgentă, în special în lumina investițiilor chinezești.

Dacă Trieste este „portul final” al noului Drum al Mătăsiit, Ungaria, la rândul său, ar trebui să fie poarta de acces spre piața central-estică, consideră oficialii țării vecine. În acest sens, guvernul maghiar consideră că este fundamental să colaboreze cu regiunea Trieste și Friuli Venezia Giulia. Oficialii regiunii italiene Friuli-Venezia Giulia și-au declarat deja deschiderea spre parteneriate și acorduri.

Ultimele Articole