Ungaria comanda inca opt automotoare electrice KISS Stadler

19 decembrie 2018

Companiile MÁV-START si Stadler au semnat un contract pentru livrarea a opt automotoare electrice supraetajate cu sase vagoane KISS. Noile trenuri vor intra in serviciu in prima jumatate a anului 2021. Odata cu aceasta comanda, MÁV-START va avea 19 trenuri  supraetajate KISS in componenta parcului de material rulant.

Noile trenuri vor opera pe cele mai aglomerate linii ale suburbiilor capitalei intre Budapesta-Vác-Szob si Budapesta-Cegléd-Szolnok.

Anul trecut, MÁV-START si Stadler au semnat un acord cadru pentru livrarea a pana la 40 de unitati. Acest acord cadru poate fi exercitat sub forma mai multor contracte de livrare in urmatorii opt ani. Proiectul este finantat prin Programul Operational de Transport Integrat (ITOP) al Uniunii Europene. Noile vehicule, proiectate in conformitate cu cele mai noi standarde de siguranta, vor fi echipate cu sistemele de control al trenurilor EVM si ETCS, astfel putand sa atinga viteze de pana la 160 km/h pe liniile de cale ferata modernizate din Ungaria.