spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Un vlogger rus a fost arestat pentru că a filmat la ”metroul paralel” din Moscova

Un celebru vlogger rus a fost arestat după ce a filmat la ”metroul paralel” din Moscova, în mai multe tuneluri subterane închise publicului.

vlogger rus a fost arestat
FOTO themoscowtimes.com

Andrei Pîj a fost arestat pentru ”obţinerea şi dezvăluirea unor secrete de stat”, informează Mediafax. Pîj a făcut filmarea pentru blogul său pe 6 august, dar vestea arestării lui a fost făcută public abia peste două săptămâni.

Legendele urbane din Moscova vorbesc despre existenţa unui aşa-numit ”Metrou 2”, o reţea paralelă de tuneluri care este complet închisă populaţiei civile. Potrivit acestor zvonuri, ”Metrou 2” ar fi folosit exclusiv de Armată, iar construcţia tunelurilor ar fi fost începută încă de pe vremea lui Stalin.

Un vlogger rus a fost arestat. Riscă până la opt ani de închisoare

Autorităţile din Rusia au alimentat astfel de poveşti urbane pentru că nu au confirmat sau infirmat niciodată existenţa unui metrou paralel. Chiar și acum, în ştirea arestării vloggerului Pîj, difuzată de agenţia de presă TASS, jurnaliştii evită să dea un răspuns clar.

”Lui Andrei Pîj i se reproşează că a transmis în Ucraina date despre liniile de metrou ale Moscovei. Aceste informaţii sunt considerate secret de stat”, se arată în ştirea agenţiei de presă de stat.

Anchetatorii susţin că au găsit filmarea în cauză pe un stick USB care îi aparţine lui Andrei Pîj, dispozitiv pe care vlogger-ul l-ar fi luat cu el în Ucraina.

Pîj riscă acum între trei şi opt ani de închisoare. Potrivit presei ruse, tânărul ar fi intenționat să pledeze nevinovat la proces, dar avocatul său a declarat că acesta şi-a recunoscut parţial faptele de teama de a nu fi acuzat de spionaj.

Ultimele Articole