spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

FOTO-VIDEO Un tren militar a deraiat pe raza Regionalei Brașov, pe Magistrala 300

Un tren militar a deraiat vineri seara pe raza Regionalei Brașov, pe Magistrala 300, între Brașov și Sighișoara.

Deraierea s-a produs la ora 20,30, pe raza SRCF Brasov, pe secția de circulație Brașov – Sighișoara (linie dublă, electrificată), pe firul 2 de circulație, la ieșirea din stația CF Beia.

În circulația trenului de marfă nr. 66358,  cu indicativ militar, operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, s-a produs deraierea penultimului vagon de al doilea boghiu.

Între Brașov și Sighișoara se desfășoară lucrări de modernizare a căii ferate, cu fonduri europene.

Deraierea survine la cinci zile după accidentul feroviar de la Roșiori de luni dimineața și în contextul căruia Autoritatea de Siguranță Feroviară Română a cerut verificarea personalului cu atribuții de siguranța circulației, măsură contestată de sindicate.

Un tren militar a deraiat. Întârzieri în circulația trenurilor de călători

CFR Călători a dat următorul comunicat: Astăzi, 17 martie 2023, CFR Călători informează că ciculația trenurilor între stațiile Cața și Beia poate fi afectată din cauza deraierii unui tren de marfă, circulația trenurilor realizându-se pe un singur fir. La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește pentru înţelegere”.

Ultimele Articole