luni, mai 13, 2024
spot_img

Un tren ICE a plecat în Germania cu 10 minute mai devreme din gară

Un tren ICE a plecat dintr-o gară din Germania cu 10 minute mai devreme, lăsând pasagerii nervoși pe peroane. Publicația germană FAZ crede că angajații DB ar fi trebuit să își ceară scuze, fiind „idioți”.

„Deutsche Bahn întârzie de obicei. Cu toate acestea, în ultima vreme trenurile au plecat prea devreme, lăsând sute de pasageri blocați. Ce se întâmplă?”, se întreabă prestigioasa publicație germană FAZ într-un articol disponibil aici.

Un singur lucru se poate spune – cu Deutsche Bahn nu te plictisești niciodată. Echipa vine mereu cu noi surprize pentru pasagerii care sunt încă dispuși să suporte încă o tentativă de transport de pasageri DB din cauza lipsei de alternative.

Un tren ICE a plecat mai devreme cu zece minute

Lunea trecută, de exemplu, ICE 279, care trebuia să plece de la Berlin la Basel la ora 7.08, a plecat la ora 6.58 – cu zece minute înainte de ora de plecare programată.

Pe tărâmul megaîntârzierilor, aceasta a fost o replică bună. Sute de călători au rămas pe peron neîncrezători și au privit nedumeriți cum luminile roșii de la coada trenului străluceau ca ochii malefici ai unui monstru furișat în tunelul care se îndrepta spre sud.

Un bătrânel avea vizibil tensiunea arterială ridicată și și-a scos telefonul din buzunar cu mâinile tremurânde. Doi adolescenți cu rucsacuri foarte mari au izbucnit în lacrimi și și-au sunat mamele: „Mamă, trenul a plecat prea devreme. Dar… . Mamă… Nu, nu am întârziat, mamă… doar că a plecat prea devreme, da…”

Nicio informație pe afișaje, trenul dispăruse. În centrul de călătorii, un angajat roșcat le-a strigat neajutoratelor persoane care nu călătoreau și care veneau dinspre ICE 279, care plecase prea devreme, că ar trebui să se așeze în spatele cozii de 30 de persoane.

Dacă ați fi măsurat tensiunea arterială generală în gară în acea dimineață, ați fi putut transfera întregul personal, angajați ai căilor ferate și călători care rămăseseră în picioare, la camera de urgență a spitalului Charité din apropiere. Doar domnul de la intrarea în salonul feroviar a clătinat din cap când a confirmat plecarea timpurie și a lăsat să treacă câțiva călători disperați pentru o cafea gratuită.

FAZ: Nu te poți aștepta în Germania la ce e în Japonia

În Japonia, dacă mecanicul de tren ajunge cu doar câteva minute întârziere, trebuie să își ceară scuze tuturor pasagerilor făcând o plecăciune adâncă. Desigur, nu te poți aștepta la așa ceva din partea germanilor, dar atunci ce-ar fi, dragă cale ferată, măcar un anunț frumos de genul: „Dragii mei, vă vorbește calea ferată. Suntem niște idioți. Ne pare incredibil de rău. Știm că nu ați putut sărbători ziua de naștere a prietenului dumneavoastră ieri pentru că trenul a ajuns abia la ora unu dimineața în loc de ora 22.00. Știm că v-ați trezit devreme în această dimineață, ați șoptit la urechile copiilor dumneavoastră încă adormiți că trebuie să mergeți singuri la școală astăzi pentru că eu trebuia să prind trenul de dimineață la ora șapte, iar la nouă erați încă în gară. Știm toate astea și ne pare foarte rău că vă furăm timpul și vă otrăvim cu pui pe jumătate congelat în restaurantul de la bord”. Ar fi un gest, notează FAZ.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole