spot_img
joi, ianuarie 27, 2022
spot_img

Un tren este blocat pe M400 după ce au căzut crengi pe locomotivă. Întârziere de patru ore

Un tren este blocat de patru ore pe M400 în dimineața zilei de marți, după ce pe acoperișul său au căzut crengi, din cauza vremii nefavorabile.

UPDATE CFR SA a informat că, începând cu ora 09.57, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt (linie simplă electrificată), unde, în cursul acestei dimineți, fenomenele meteorologice severe au provocat căderea copacilor pe linia de contact și întreruperea tensiunii. „Menționăm faptul că atât trenul R 4504 (circulă pe relația Toplița-Brașov), care a staționat între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, cât și celelalte cinci trenuri afectate de incident, care au staționat în gările adiacente, și-au reluat circulația, urmând să ajungă cu întârziere la destinație”, a precizat compania de infrastructură.

După cum au informat oficialii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, în cursul dimineții de 28 decembrie 2021, vremea nefavorabilă a generat căderi de vegetație pe locomotiva trenului R 4504, care staționează de la ora 5:30 între stațiile Izvorul Mureș și Izvorul Olt de pe Magistrala 400.

Garnitura a plecat din Toplița la ora 4,21 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Brașov, la ora 9,34.

Un tren este blocat pe M400. Echipele CFR SA intervin operativ la fața locului

Organele de intervenție CFR SA au intervenit la acoperișul locomotivei, iar în prezent se lucreză la verificarea liniei de contact. Se estimează că trenurile R 4504 și R 4503 își vor relua circulația în termen de 60 de minute. CFR Călători a acordat asistență călătorilor din trenuri informându-i permanent de situația creată și în prezent în trenul R 4504 se mai găsesc șapte călători, a precizat operatorul feroviar de stat.

Incidentul survine după ce, cu o seară înainte, un tren operat tot de CFR Călători a fost blocat ore bune la Valea Largă, după cum a relatat Club Feroviar.

CFR SA intervine cu două drezine pantograf

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat la rândul ei că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt (linie simplă electrificată), din cauza fenomenelor meteorologice severe, care au produs căderea copacilor pe linia de contact, provocând lipsa tensiunii.

Trenul R 4504 (circulă pe relația Toplița-Brașov), staționează între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact. Personalul de intervenție al Regionalei CF Brașov și două drezine pantograf se află la fața locului și intervin pentru asigurarea gabaritului și repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Este afectată circulația a încă cinci trenuri (4503, 407, 4501, 4506 și 366) care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. le cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut și vor avea drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Ultimele Articole