miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Un tren de călători a rămas fără ușă în mers

Încă un incident în care sunt implicate utilaje de reparație a căii ferate. Un tren de călători a rămas fără o ușă la un vagon, după ce un utilaj i-a agățat-o.

La ieșire din stația Bărăbanț, județul Alba, un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat marți în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca – București Nord, care circulă pe linia alăturată.

Potrivit CFR Călători, ușa de acces este culisantă cu acționare digitală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staționării trenului. Demersurile de constatare a incidentului s-au realizat în stația Vințu de Jos, de unde trenul a plecat cu o întârziere de 79 de minute, urmând ca vagonul să fie înlocuit în stația Simeria. Şeful de tren se află în vagonul în cauză și asigură siguranța pasagerilor pentru evitarea eventualelor probleme.

În prima zi a lunii, un utilaj feroviar care se deplasa pe relația Roșiori Nord – Atârnați, pentru lucrări feroviare programate în stația Atârnați, a deraiat recent la ieșirea din stația Roșiori Nord, așa cum a anunțat Club Feroviar.

În utilaj erau doi angajați ai CNCF CFR SA: mecanicul și ajutorul de mecanic, iar unul dintre ei a decedat.

 

Ultimele Articole