vineri, mai 3, 2024
spot_img

Un singur producător interesat de licitația de tramvaie a municipiului Brăila

Un singur producător și-a arătat interesul față de licitația de achiziție a două tramvaie a municipiului Brăila, parte a unui proiect mai larg, respectiv “Modernizare transport electric Parc Monument – Radu Negru“.

La data închiderii termenului de depunere a ofertelor, zilele trecute, a fost depusă o singură ofertă, de către compania autohtonă Astra Vagoane Călători.

Desemnarea câștigătorului va avea loc în a doua jumătate a lunii august, potrivit anunțului de participare la licitație.

Solicitat să explice de ce se prevede achiziția a doar două tramvaie pe un traseu lung de câțiva kilometri, cu 18 stații, directorul general Braicar, Cristian Domnițeanu a declarat pentru Club Feroviar că achiziția este inițiată de Primăria Brăila, fapt pentru care nu poate face precizări. Apoi, achiziția are loc în cadrul unui proiect mai larg ce prevede și reabilitarea unei linii de tramvai din municipiu.Aceste două tramvaie vor fi noi și nefolosite, unidirecționale și sunt destinate transportului public urban de călători în municipiul Brăila, se precizează în anunțul de licitație. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit într-o perioadă de un an și jumătate, este de 16.000.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3,2 milioane de euro.

Tramvaie finanțate prin POR

Conform caietului de sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minimum 100 de locuri, respectiv 6 persoane/m2 (calculate la 0,167 m2/călător în picioare), din care minimum 32 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minimum șase accesibile din low floor, plus vatmanul. Achiziția va fi finanțată prin Programul Operațional Regional – POR.

Contractul de furnizare ce va fi încheiat va avea ca obiect principal furnizarea a două tramvaie de capacitate medie în cadrul proiectului “Modernizare transport electric Parc Monument – Radu Negru“. Aceste două tramvaie vor fi noi și nefolosite, unidirecționale și sunt destinate transportului public urban de călători în municipiul Brăila”, proiect în valoare de 16 milioane de lei. Tramvaiele vor fi livrate în termen de 18 luni de la semnarea contractului.

Conform Caietului de Sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minimum 100 de locuri, respectiv 6 persoane/m2 (calculate la 0,167 m2/călător în picioare), din care minimum 32 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minimum 6 accesibile din low floor, plus vatmanul. Proiectul este finanțat prin Programul Operational Regional – POR. De asemenea, garanția funcționării tramvaielor unidirectionale: minimum 350.000 km sau minimum cinci ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare.

Tramvaiele vor avea podea joasă pe 100% din lungime.

Separat de cele două tramvaie, firma poloneză PESA a câștigat la Ministerul Dezvoltării licitația de achiziție a 49 de tramvaie, din care 10 tramvaie sunt destinate municipiului de pe malul Dunării. Tramvaiele au o lungime de 18 metri, iar valoarea estimativă a acestei achiziții este de 80 de milioane de lei. 

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole