spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Un senator îl chestionează pe Lucian Bode privind trecerile la calea ferată

Un senator PSD a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe tema siguranţei rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată.

bariera de la Andronache Șoferi inconștienți

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu privire la proiectele de modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată, zone în care se produc frecvent accidente rutiere, potrivit publicației oltene gazetanoua.ro.

„Anual, mii de români își pierd viața în accidente rutiere fără ca situația să-și găsească o rezolvare evidentă. De multe ori, factorii de decizie se ascund în spatele proiectelor și documentațiilor care le spală conștiința atunci când sunt confruntați cu tragediile de pe carosabil. Am decis să mă implic și să îl interpelez pe ministrul transporturilor cu privire la investițiile pentru modernizarea barierelor la trecerile de nivel cu calea ferată”, a afirmat senatorul Siminica Mirea.

Ea mai arată că, pe hârtie, Ministerul Transporturilor arată că: „Faza studiu de fezabilitate, finanțat din fonduri U.E. și de la Bugetul de Stat, care are ca obiectiv modernizarea a 150 treceri la nivel cu calea ferată, la nivelul întregii rețele feroviare, este alocată suma de 7.996 mii lei. De asemenea, în anul 2020, de la Bugetul de Stat este alocată suma de 5.753 mii lei pentru modernizarea a 76 treceri la nivel cu calea ferată”.

„Sună promițator, dar este important ca aceste date să se transpună în realitate. Nu este suficient sa realizăm proiecte sau studii de fezabilitate, ci este nevoie de o implicare reală pentru a reduce riscurile de pe șoselele din România. Din nefericire, trecerile de cale ferată au curmat viețile atât de multor persoane, iar situația s-a perpetuat în ani de zile”, a conchis Siminica Mirea. (D.C.)

 

Ultimele Articole