miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Un șef de tren a fost găsit fără suflare

Un șef de tren, angajat al CFR Dej Călători, a fost găsit fără suflare sâmbătă în jurul orei 14:20, după ce intrase la odihnă la ora 7:26.

„Astăzi s-a mai stins un CFR-ist la datorie, șef tren H.S. comanda Dej Călători. A murit în somn în timpul programului de odihna. A murit probabil din cauză că nu era deloc obosit, că nu era deloc stresat, că  poate chiar nici nu a mâncat (pentru că nu i-a rămas  în urmă  nimic de mâncare și nici când a sosit nu s-a așezat la masă). A intrat la odihnă la ora 7:26 și la 14:20 s-a declarat decesul (…)”, a transmis una dintre colegele bărbatului, potrivit dej24.ro. În postarea sa, colega angajatului deplânge condițiile rele de muncă, inechitatea, abuzurilor personalului de conducere al CFR Călători.

Cauza exactă a decesului rămâne deocamdată necunoscută. Colegii bărbatului sunt extrem de afectați, amintindu-și de el ca de un om muncitor și dedicat.

„Moartea a venit pe neașteptate, lăsând în urmă o durere imensă în inimile noastre. Drum lin, suflet bun! Vei rămâne mereu în amintirile noastre și în poveștile pe care le-ai împărtășit cu atâta dragoste despre trenuri și călătorii. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a notat cumnatul bărbatului.

„Ieri s-a mai stins din viață un CFR-ist la datorie, șef tren HITAN SABIN comanda Dej Călători. A murit în somn, în dormitor, la stația Constanța, după o tură istovitoare, cum de altfel avem toate partidele de tren cu care venim la mare, cu așa-zisele trenuri ale Soarelui și unde nu ne este asigurat timpul de odihnă necesar pentru a putea face față muncii grele pe care o avem, a murit probabil din cauza oboselii și stresului, ținând cont de faptul că la această meserie avem o responsabilitate uriașă față de călătorii pe care îi deservim. Din cauza lipsei de personal la această meserie, noi, cei care încă mai lucrăm și care în proporție de 80% suntem trecuți de 55 ani (conform statutului personalului feroviar amânat, abrogat și iar amânat ar fi trebuit să fim pensionari) suntem efectiv exploatați la maximum, fără a ni se respecta vreun drept”, a notat alt angajat.

Sincere condoleanțe!

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole