duminică, mai 5, 2024
spot_img

Un nou terminal de marfa in Auckland

aukclandPorts of Auckland Ltd a anuntat ca a semnat un acord pentru achizitia a 33 hectare in cadrul Northgate Business Park pentru dezvoltarea unui terminal de marfa. Terenul are conexiuni rutiere si feroviare eficiente si este situat la 8 km de Hamilton.
„Constructia unui terminal de marfa in Waikato este un proiect prioritar al strategiei noastre de dezvoltare. Waikato va completa activitatea hub-ului de marfa din North Island, precum si alte terminale din Manawatu, Bay of Plenty si Wiri, South Auckland,” a declarat directorul executiv al Ports of Auckland Tony Gibson.
Noul terminal va determina utilizarea echitabila a fluxurilor de marfa din North Island si va elimina transportul de containere goale, care nu este necesar. Lantul logistic sustinut de terminal va reduce costurile importatorilor si exportatorilor.
„Ne-am angajat in cresterea cotei transportului pe calea ferata, formand astfel un sistem de transport durabil, care va sprijini reducerea costurilor de infrastructura la nivel national. Scopul nostru este de a creste utilizarea caii ferate de la 13% la 30% catre portul Waitematā in Auckland. Dezvoltarea retelei de terminale se afla la baza atingerii acestui target”, a precizat Gibson.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole