Un nou serviciu de transport feroviar de marfa pe ruta Romania-Suedia

16 decembrie 2016

rail-cargoSamskip si compania austriaca Rail Cargo Group au anuntat ca intentioneaza sa conecteze retelele lor de transport multimodal prin lansarea unei legaturi feroviare intre Curtici, Romania si centre logistice majore din Suedia.
Incepand cu 1 ianuarie 2017, cele doua companii vor lansa servicii feroviare neintrerupte care sa lege Romania de Suedia.
Noul serviciu va lega eficient doua rute existente, complet operationale pentru a forma prima conexiune feroviara unitara intre tara est-europeana si Scandinavia, profitand de hubul feroviar Samskip din Duisburg, Germania. Aflat la granita vestica din Romania, Curtici este un centru important al retelei feroviare din Europa Centrala conectat la capitala tarii, Bucuresti.
Noul serviciu de transport de marfa multimodal va oferi timpi de tranzit competitivi comparativ cu transportul rutier, permitand transportatorilor sa transporte marfa din Curtici catre Stockholm in patru-cinci zile lucratoare.
In prezent, serviciul Duisburg-Curtici are patru curse dus-intors pe saptamana, insa, punandu-se la dispozitie o alternativa mai atractiva la transportul rutier, partenerii sunt increzatori ca noua ruta va stimula un flux ridicat de marfuri intre cele doua regiuni. Samskip si Rail Cargo estimeaza cresterea frecventei transporturilor la 5 curse dus-intors spre sfarsitul anului viitor.
Noua ruta din Curtici va prelungi patrunderea retelei intermodale a Samskip in Europa Centrala si de Est prin terminalul sau din Germania, conectand Suedia si Danemarca in nord de Italia si Turcia in sud.

Foto: © ÖBB/Peschl