Un nou operator de marfa pe reteaua feroviara olandeza

Din septembrie, un nou transportator feroviar de marfa opereaza pe reteaua olandeza.  Railexperts detine licenta de operare a propriilor trenuri pe reteaua nationala. Compania este specializata in transportul de material rulant si alte servicii de marfa, pe langa serviciile de calatori dedicate.

„Railexperts a primit deja documentele necesare pentru operarea propriilor trenuri pe reteaua feroviara olandeza, dupa ce a solicitat si a primit licenta de operare si certificare de siguranta”, a declarat administratorul de infrastructura feroviara din Olanda, Prorail, saptamana trecuta. „In acest moment, compania este oficial operator feroviar.”

Anterior, compania a fost dependenta de alti operatori feroviari pentru a-si furniza serviciile. Cu toate ca i-a fost permis sa aplice pentru segmente de linie, trenurile au fost operate de alte companii. In iunie anul acesta, compania a achizitionat prima sa locomotiva: RXP 9901. Acest lucru a fost primul pas inainte pentru operarea independenta a serviciilor sale, a declarat Railexperts.

In prezent, numarul operatorilor de pe reteaua feroviara olandeza a ajuns la 50.