spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Se anunță un nou miting al ceferiștilor, acum în fața Guvernului. Ce revendicări au

Se anunță un nou miting al ceferiștilor, care de această dată va avea loc în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului României.

Primăria Municipiului București a încheiat un protocol cu reprezentanții Confederației Sindicale Naționale Meridian, privind organizarea unui miting de protest pe data de 25 octombrie, între orele 10,00-13,30, în Piața Victoriei din Capitală.

Sindicaliștii își vor exprima nemulțumirea față de aplicarea în forma promulgată a Legii salarizării nr. 153/2017, a legilor pensiilor civile și militare, nr. 127/2019 și 223/2015, aplicarea Legii privind Statutul personalului feroviar și Statutul personalului silvic, aborgarea legislației privind liberalizarea prețurilor la energie electrică, gaze naturale și combustibili.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Un nou miting al ceferiștilor. Revendicările specifice ale feroviarilor

un nou miting al ceferiștilor acțiuni de protest la CFR CCM la CFR Călători revizori CFR care furau motorinăÎn afară de revendicările generale anunțate de conducerea Confederației Meridian, sindicaliștii de la calea ferată au și revendicări specifice, pe care le-au mai expus și cu prilejul celorlalte proteste organizate în fața Ministerului Transporturilor, după cum a scris Club Feroviar. Protestele ceferiștilor sunt organizate de Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Ei solicită renegocierea PNRR, pentru mai multe investiții în materialul rulant de cale ferată; abrogarea liberalizării prețurilor la energie și carburanţi; aplicarea în forma promulgată a Legii nr. 195/2020 privind Statutul personalului feroviar.

De asemenea, participanții la protest sunt nemulțumiți de ceea ce ei numesc ”falimentarea SNTFC CFR Călători” prin subcompensarea acesteia de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Acesteia i se reproșează faptul că nu a achiziţionat până pe 31 decembrie 2020 trenurile de călători noi prin POIM pe fondurile europene existente în exercițiul financiar 2014-2020 şi că nu a înaintat alte două proiecte de achiziție de trenuri de călători noi pe fondurile europene din exerciţiul financiar 2021-2027 prin Programul Operațional de Transport. Tot ARF i se repoșează și faptul că nu a făcut demersurile necesare pentru a fi prevăzute în Planul Național de Redresare şi Rezilienţă alte fonduri care să le completeze pe cele menţionate.

Sindicaliștii mai cer încheierea Contractului de Prestări Servicii Publice feroviare cu atribuire directă pe zece ani şi buget multianual pentru investiții în materialul rulant.

Ultimele Articole