spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Un nou lot de tramvaie comandat pentru orasul Rostov-pe-Don

RostovCompania locală rusă PK Transportnye Systemy a fost singura care a depus o ofertă în licitația pentru livrarea unui nou  lot de 13 tramvaie în Rostov-pe-Don, oraș portuar și centrul administrativ al provinciei Rostov din partea de sud a Rusiei.

Oferta depusă de către PK Transportnye Systemy a avut o valoare de 426,4 milioane ruble (7 milioane de dolari) iar comanda va fi finanțată de către administrația provinciei Rostov.

În 2016, producătorul rus de material rulant a mai livrat orașului Rostov-pe-Don un alt lot de 16 tramvaie City Star. Valoarea pentru această primă comandă s-a ridicat la 524,8 milioane ruble (8,7 milioane de dolari).

Cea mai recentă comandă îi va permite acum municipalității din Rostov-pe-Don să scoată din circulație toate tramvaiele vechi, cu podea înaltă, greu accesibile și să opereze cu un parc de tramvaie uniform, cu podea joasă 100%.Tramvaiele City Star au lungimea de 16,5 metri și lățimea de 2,5 metri, având capacitatea de a transporta 170 de pasageri.

Un amănunt interesant este că rețeaua de transport cu tramvaiul din orașul Rostov-pe-Don este singura cu ecartament standard, de 1435 mm, din Rusia, țară unde întregul transport pe șină se efectuează pe ecartament de 1520 mm.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole