joi, iulie 11, 2024
spot_img

Un nou director general al Reloc Craiova, după scandalul cu Grațian Călin

La aproape trei luni de când Grațian Călin a părăsit funcția (el spune că prin demisie, patronul spune că l-a dat afară), Gruia Stoica a numit un nou director general al Reloc Craiova.

Grupul Grampet a dat publicității joi un comunicat în care anunță acest lucru, redactat într-o ”corporateză” pură, fiind folosite sintagme de genul ”transformare organizațională” sau ”schimbări strategice în echipa de management”.

Informația ca atare este că Dorin Soare, care a deținut funcția de director de Inovare la Grampet, a fost numit director general al Reloc Craiova, în timp ce Gruia Stoica a preluat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al acestei companii membre a GRAMPET Group. De asemenea, Costinel Almăjanu, care face parte din echipa GRAMPET Group de peste 18 ani, a fost numit în funcția de director general al Train Hungary, în timp ce Rita Basco a devenit noul director comercial al companiei din Ungaria.

“Planurile GRAMPET Group pentru perioada următoare sunt extrem de ambițioase, iar obiectivul nostru este să avem în echipă cei mai buni profesioniști în domeniu. Prin aceste schimbări ne-am dorit să recompensăm performanța, profesionalismul și experiența celor care ne-au fost alături în ultimii ani și suntem convinși că împreună vom reuși să ne menținem poziția de top câștigată în industria de transport feroviar de marfă din România și Europa Centrală și de Sud-Est”, a declarat Gruia Stoica, președintele Grampet.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Dorin Soare, noul director general al Reloc Craiova

Dorin Soare are o experiență de peste 16 ani în domeniul inovării industriale, cercetării și dezvoltării, precum și în producție și fabricație.

El a preluat această funcție, după ce în ultimii doi ani a coordonat, în calitate de director de Inovare, numeroase proiecte de management, dezoltarea afacerilor, optimizare profesională și cercetare în cadrul unor companii precum Reloc Craiova, Electroputere VFU Pașcani și Reva Simeria. Experiența sa profesională include, de asemenea, poziții de conducere la nivel de manager în companii ca AKKA Technologies (Divizia Automotive & Transport) și AVL List GmbH. De profesie inginer, Dorin Soare a fost, în perioada 2004-2009, lector în cadrul Universității Politehnica din București, unde și-a obținut și doctoratul în teme inovative actuale, precum utilizarea hidrogenului pentru alimentarea motoarelor cu ardere internă în vederea diminuării emisiilor poluante.

CITEȘTE și EXCLUSIV. Vicepreședintele Camerei de Comerț Americane, țepuit de Gruia Stoica

Costinel Almăjanu, noul director al Train Hungary

Costinel Almăjanu, cu 25 de ani de experiență în transportul feroviar de marfă, întreținere/reparații linii de cale ferată și întreținere/reparații vagoane și locomotive, a preluat conducerea Train Hungary, după demiterea lui Călin Grațian, se arată în comunicat.

Noul director general al companiei din Ungaria a deținut mai multe poziții de conducere în cadrul GRAMPET Group, printre care director Comercial al Trans Expedition Feroviar și GP Rail Cargo, și director general al companiei Logistică Feroviară. La rândul său, Rita Bacso, noul director comercial al Train Hungary, activează în sectorul feroviar de peste 13 ani.

Ce nu se spune în comunicatul GRAMPET Group

Ce nu se menționează în comunicat este că, pe 18 aprilie, Grațian Călin, omul care a pus pe picioare și a condus Reloc Craiova și Train Hungary, companii fanion ale GRAMPET Group, a părăsit grupul de firme condus de Gruia Stoica, așa cum am scris la vremea respectivă.

Ulterior, Gruia Stoica a dat un comunicat în care a precizat că l-a dat afară pe Călin Grațian, pe care l-a acuzat de legături cu rușii. Asta deși însuși Gruia Stoica, prin Electroputere VFU Pașcani, va livra STB tramvaie produse în Federația Rusă. Apoi, Grațian Călin ne-a declarat că nu a fost demis, ci și-a dat demisia.

În ceea ce privește compania Train Hungary, la finele lunii mai Gruia Stoica a anunțat că a decis încetarea colaborării cu Schubert Gyongyi, care a ocupat poziția de director Comercial, și cu Beres Barna, director de Exploatare, începând cu luna iunie 2024, ca urmare a unor acțiuni de concurență neloială ce au adus prejudicii Grampet.

Train Hungary l-a avut drept CEO (șef al celor doi maghiari demiși) pe Grațian Călin.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole