spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Un nou deces la AFER din cauza Covid-19. Rată de pozitivare imensă în cadrul instituției

Un nou deces la AFER a fost anunțat marți, din cauza infectării cu noul coronavirus în rândul angajaților instituției de stat.

deces la AFER

”Mâhnire. Colega noastră Michaela Liciu ne-a părăsit răpusă de boala nemiloasă a vremurilor noastre. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică, familiei să-i ușureze durerea și tristețea. Dumnezeu să o ierte și pe noi toți!”, a postat pe contul său de Facebook Robert Pestrea, șef de serviciu în cadrul Autorității de Siguranță Feroviară Română (ASFR).

Michaela Liciu, angajată a ASFR în cadrul Serviciului Evaluare Sistem Management Risc, condus de Robert Pestrea, s-a stins după o luptă îndelungată cu boala, ea fiind internată la Terapie Intensivă și intubată.

Un nou deces la AFER. Instituția este focar

deces la AFER coronavirus la AFERÎn ultima perioadă s-a extins focarul de coronavirus la AFER, iar rata de infectare a angajaților autorității a ajuns la aproape 3,5%.

Cel puțin 15 angajați ai Autorității Feroviare Române au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, în această situație fiind și unele pesoane din conducerea instituției, potrivit surselor Club Feroviar. Numărul salariaților AFER este de aproximativ 430 și, dacă facem un calcul simplu, rezultă o rată de infectare în rândul acrstora de peste 3,4%.

În urmă cu trei săptămâni a avut loc primul deces la AFER, al unui inspector de stat, după cum a relatat Club Feroviar la vremea respectivă.

Record de infectări azi în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.

”Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  181.175 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise marţi.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 3,94. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sălaj – 5,2,  urmat de Cluj – 5,08, Alba – 4,61, Timiş – 4,56, Sibiu – 4,26, Bihor – 4,13.

Ultimele Articole