spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Un nou cutremur la vârful CFR SA. Simu a mai ”executat” o persoană incomodă

Un nou cutremur la vârful CFR SA a fost provocat de directorul general Ion Simu-Alexandru, care a mai ”executat” o persoană incomodă.

Convocat de Simu întâi luni și apoi marți, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a dispus înlăturarea Sorinei Baicu din funcția de director general adjunct Economic. În locul său a fost numit, pe mandat limitat, actualul director de Contabilitate, Iulian Măntescu (a nu se confunda cu președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu).

Sorina Baicu a fost director Financiar al gestionarului de infrastructură feroviară timp de mai bine de un deceniu. Trebuie remarcat faptul că, în ciuda dificultăților financiare cu care CNCF CFR SA s-a confruntat de-a lungul anilor, aproape toate controalele Curții de Conturi s-au soldat cu rapoarte care indicau prejudiciu zero. Singura excepție a constituit-o cazul fostului director general al companiei Dan Marian Costescu, care a fost obligat să restituie CFR SA peste 100.000 de lei, bani primiți abuziv în 2015, așa cum a scris Club Feroviar.

Acum, Sorina Baicu a fost debarcată, potrivit surselor noastre, deoarece s-a opus unor decizii ”neinspirate” (pentru a folosi un eufemism) ale lui Ion Simu-Alexandru.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Al doilea cutremur la vârful CFR SA într-o săptămână

Acesta este al doilea cutremur provocat de Ion Simu-Alexandru în centralul CFR SA într-o săptămână.

La vremea respectivă, Club Feroviar a scris că, după o carieră de patru decenii în domeniul feroviar, Viorel Scurtu, directorul general adjunct pe partea de Explotare, s-a pensionat la cerere. Surse din cadrul companiei de administrare a infrastructurii feroviare au declarat pentru Club Feroviar că Viorel Scurtu ar fi luat această decizie în urma unor presiuni la care ar fi fost supus din partea directorului general, legate de achiziția directă care se preconizează pentru sistemul de linii din Portul Constanța.

Tot atunci, Ion Simu-Alexandru a numit-o pe Ana-Maria Dascălu în funcția de director Juridic.

Ultimele Articole