joi, iunie 27, 2024
spot_img

Un nou coridor feroviar de marfa poate fi lansat in 2018

pkp-cfMinistrii de transport din Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia au semnat o scrisoare de intentie care a fost trimisa Comisiei Europene cu privire la stabilirea unui nou coridor feroviar de marfa, nr. 11, numit Drumul de Chihlimbar.
Scopul dezvoltarii coridorului de marfa nr. 11 este promovarea transportului feroviar ca mijloc de transport in cadrul sistemului de transport international de marfa, imbunatatirea competitivitatii transportului feroviar si o mai buna utilizare a capacitatii existente pentru transportul international de marfa. Colaborarea stransa intre ministrii, administratorii de infrastructura si autoritatile feroviare din Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria ar trebui sa asigure atingerea obiectivului.
Intalnirea dintre cele patru tari a fost organizata de PKP, Caile Ferate Poloneze, si initiata de administratorii de infrastructura. Cooperarea va permite crearea unei structuri de management al coridorului, dezvoltarea documentelor necesare si elaborarea unei oferte comune cu privire la alocarea infrastructurii necesare pentru realizarea traficului de marfa international.
„Crearea unui nou coridor de marfa care sa lege Polonia, Slovacia, Ungaria si Slovenia este o oportunitate de a creste calitatea transportului feroviar de marfa. Coridorul de Chihlimbar va spori cooperarea si va imbunatati transportul feroviar in Europa”, a declarat Andrzej Pawlowski, vicepresedintele PKP PLK.
Coridorul poate fi lansat la sfarsitul lui 2018, insa acest lucru depinde de Comisia Europeana. Coridorul nr. 11 urmareste in mare parte vechea ruta comerciala care leaga Marea Baltica de Marea Mediterana.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole