marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

BREAKING Un nou accident feroviar la Roșiori. O locomotivă a CFR Călători a lovit o alta

Un nou accident feroviar la Roșiori, pe Magistrala 100, s-a produs miercuri dimineață, la trei luni și jumătate după cel din luna martie.

Locomotiva EA 482 a SNTFC CFR Călători a tamponat violent locomotiva DA 1626 a Cargo Trans Vagon, care era remizată. În urma impactului, locomotiva CTV a deraiat de un boghiu peste opritorul fix.

Ce spune șeful AGIFER despre acest nou accident feroviar la Roșiori

”La ora 10,55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru.

El a precizat că investigația va fi făcută de administratorul infrastructurii și, în funcție de cele constatate, va interveni sau nu și AGIFER. ”Dacă este vorba de o încălcare clară de reglementări, nu avem noi ce îmbunătățiri să aducem”, a mai spus Laurențiu Dumitru.

Pentru CFR Călători nu e accident, ci incident feroviar

CFR Călători a postat următorul comunicat pe site-ul propriu: ”Referitor la incidentul feroviar produs astăzi – 5 iulie 2023, în stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă.

Din primele informații, pot fi precizate următoarele:

  • La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii.
  • În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit.
  • Circulația trenurilor în zonă nu este afectată”.

Reacția lui Dumitru Anchidin: Traian Preoteasa este mai mult decât incompetent

Imediat după producerea accidentului, a venit și reacția inginerului Dumitru Anchidin, fost director regional al CFR Călători și CFR Marfă:

”Este deja mai mult decât evident că CFR Călători se confruntă cu o gravă criză de management. Este mult prea evident că Traian Preoteasa, <Gradulatorul>, este mai mult decât incompetent pentru a preveni și stopa incidentele feroviare de la CFR Călători.
Acest incident vine chiar în această perioadă, când s-a intensificat conflictul dintre mecanicii de locomotivă și conducerea CFR Călători, din cauza orelor suplimentare la această funcție.
Acest incident confirmă, a nu știu câta oară, că orele suplimentare duc la surmenarea acestei categorii profesionale din sistemul feroviar, iar aceasta este una din principalele cauze care conduc la producerea incidentelor feroviare. Cu această ocazie, îndemn toți mecanicii de locomotivă să nu mai accepte prestarea de ore suplimentare, decât în situații excepționale. Mecanicii de locomotivă trebuie să înteleagă că vor ajunge să răspundă penal și financiar dacă nu vor pune capăt acestor practici, deja abuzive din partea administrației.
Pentru decidentii politici, atrag din nou atenția că menținerea lui Traian Preoteasa la conducerea CFR Călători va genera în curând un dezastru în sistemul feroviar cu grave consecințe economice și, foarte probabil, umane. Este necesară demiterea de urgență a celui mai incompetent director general din istoria Căii Ferate și promovarea unui manager competent, de bună credință!”.

Precedentul accident, pe 13 martie

Amintim că pe 13 martie locomotiva trenului IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie. Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu, pentru că a lovit cu o viteză de aproximativ 40 km/oră trenul 50514 aparținând DB Cargo Romania SRL, având la tracțiune locomotiva LEMA 031, care se afla pe linia 5 a stației CF Roșiori Nord. Ca urmare a coliziunii, marfarul a fost împins pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Trenul DB avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme de la Ford Craiova către Palas Constanța.

 

Ultimele Articole