spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Un nou accident feroviar în Cehia, în interval de o săptămână

Un nou accident feroviar în Cehia s-a produs marți seara, când un tren de călători a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga, au anunţat serviciile de prim-ajutor.

„Am acordat ajutor la patru persoane cu răni grave şi le-am transportat la spitale din Praga”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor regionale de urgenţă, Petra Effenbergerova. Două elicoptere au fost trimise la locul incidentului, informează Agerpres.

„De asemenea, am acordat îngrijiri altor 29 de persoane cu răni mai uşoare. Sunt pe punctul de a fi transferate la spital”, a adăugat ea, precizând că serviciile de salvare sunt la faţa locului şi că mai mult de zece persoane s-ar putea adăuga pe lista de răniți.

Accidentul s-a produs la 21,30, ora României, în apropierea oraşului Cesky Brod, la aproximativ 30 de kilometri est de Praga.

Precedentul accident feroviar în Cehia s-a soldat cu trei morți

Precedentul accident feroviar în Cehia s-a produs în după-amiaza zilei de 7 iulie 2020, când două trenuri s-au ciocnit, coliziune în urma căreia au murit trei oameni.

Accidentul feroviar a avut loc în apropierea localităţii Pernink, în nord-vestul Republicii Cehe, în apropierea frontierei cu Germania. Un tren care circula pe ruta Karlovy Vary (Cehia) – Johanngeorgenstadt (Germania) a intrat în coliziune cu altă garnitură, care se deplasa din sens opus.

”Două trenuri s-au lovit frontal, la ora 15,10 (16,10, ora României – n.red.). Traficul feroviar este oprit”, a declarat Martin Kasal, un reprezentant al formațiunilor de Pompieri care au intervenit de îndată la fața locului, în încercarea de a limita efectele dezastrului.

Ultimele Articole