spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Un fost secretar de stat la Transporturi vrea o discuție în Parlament cu Adina Vălean

Prezența Adinei Vălean în comisiile pentru Transporturi ale celor două Camere ale Parlamentului este solicitată de un fost secretar de stat la Transporturi de pe vremea când ministerul era condus de Miron Mitrea.

secretar de stat la Transporturi Adina Vălean a preluat mandatul comisar european pentru Transporturi Adina Vălean în Parlamentul European Adina Vălean este audiată Audierea noilor comisari Adina Vălean comisar european

Este vorba de Deputatul PSD de Maramureș Sorin Bota, care a trimis luni o scrisoare deschisă prin care solicită o discuție cu Adina Vălean, noul Comisar european pentru Transporturi.

”În calitatea mea de, încă, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților și fost negociator al României pe Politica de Transporturi Capitolul IX  de Integrare Europeană, consider că o întâlnire și o discuție în cadrul celor două Comisii pentru transporturi din Parlamentul României cu dna Adina Vălean, noul Comisar european pentru Transporturi, este imperios necesară. Astfel, am solicitat președinților celor două Comisii organizarea unei întâlniri pentru a purta discuții cu privire la modul în care interesele transportatorilor români și a nevoilor României sunt reprezentate și vor fi reflectate în politica Comisiei Europene, având în vedere faptul că doamna comisar Adina Vălean se află la început de mandat”, se arată în comunicatul dat publicității luni de Sorin Bota .

El explică faptul că această discuție ar trebui să aibă loc și pentru că audierea în Parlamentul României a Adinei Vălean nu a fost făcută la nivelul Comisiilor de transporturi, ci doar la nivelul Comisiilor de afaceri europene.

Sorin Bota a fost secretar de stat la Transporturi pe vremea lui Miron Mitrea

Din decembrie 2016, Sorin Bota este deputat PSD de Maramureş și bicepreşedinte al Comisiei de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor. În legislaturile precedente, 2012-2016 și 2008-2012, el a fost senator PSD de Maramureş.

În perioada ianuarie 2001 – Ianuarie 2005, Sorin Bota a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transportului Construcţiilor şi Turismului, pe vremea când ministru era Miron Mitrea.

Într-un interviu acordat vineri RFI, Adina Vălean a declarat că CE vrea privilegierea transportului feroviar și folosirea TIR-urilor doar pe distanțe foarte scurte. Astfel, Comisia Europeană vrea să înainteze un set de propuneri pentru un sistem de transport mai eficient și mai puțin poluant.

Uniunea Europeană și-a propus să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor de ioxid de carbon până în 2050 iar reforma în domeniul transporturilor este esențială pentru atingerea obiectivelor. Comisia pregătește o strategie pentru mobilitate durabilă și eficientă în cadrul Uniunii, iar o dezbatere publică pe această temă a fost lansată deja și se va încheia în luna iunie.

Ultimele Articole