spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

Rod Stewart, pasionat de modelism feroviar

Un detaliu puțin cunoscut despre celebrul cântăreț. Rod Stewart a realizat timp de 23 de ani, printre picături, macheta unui oraș feroviar, în care a apleat la alții doar pentru realizarea componentelor electrice.

 

sursa foto: tabu.ro

Este una dintre cele mai mari vedete ale pop-rockului dar Rod Stewart și-a arătat și alte talente odată cu dezvăluirea celeilalte mari pasiuni – căile ferate miniaturale, potrivit tabu.ro.

În timp ce înregistra pentru albume sau cânta live, Rod Stewart a lucrat la un model masiv, complicat al unui oraș american feroviar pe parcursul ultimilor 23 de ani. El a dezvăluit acest lucru într-un interviu acordat revistei Railway Modeller. A sunat apoi la emisiunea BBC și s-a certat cu un realizator de emisiuni de acolo care ar fi spus că de fapt nu crede că Stewart ar fi autorul machetei micului oraș.

„90% din oraș am construit eu”, a insistat el. “Singurul lucru la care nu m-am priceput și încă nu sunt foarte priceput sunt echipamentele electrice, așa că am rugat pe altcineva să facă asta.” Rod Stewart a lansat 13 albume de studio și a fost în 19 turnee în perioada construirii orașului. “Mulți oameni râd de mine pentru că am acest hobby despre care ei cred că e o prostie dar este un hobby minunat”, a spus el. El a spus în interviul cu Railway Modeller că a lucrat la zgârie-nori și alte clădiri în timpul turneelor, solicitând de fiecare dată câte o cameră suplimentară la hotel pentru construcțiile sale.

Peisajul și structurile sunt punctele lui forte, mai degrabă decât locomotivele și căile ferate. „Găsesc frumusețe în ceea ce toată lumea vede ca fiind urât – zgârie-nori, depozite banale, lucruri care par să se dărâme”. Fotografiile machetei arată zeci de clădiri extrem de detaliate, plus poduri, nave, vegetație și străzi învechite cu mașini de epocă și taxiuri. “Pentru mine este dependență.”

Cântărețul, acum în vârstă de 74 de ani, a așezat orașul miniatural într-o mansardă la domiciliul său din Los Angeles.

Născut in Marea Britanie, Rod Stewart este unull dintre cei mai buni artiști din toate timpurile, după ce a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.Stewart a avut 62 de hituri. 31 dintre ele, au ajuns în top 10, dintre care șase au fost pe locul unu în Marea Britanie. El a avut 16 single-uri în top zece SUA , iar patru dintre acestea au ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100.

 

 

Ultimele Articole