miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Un ceferist s-a electrocutat la SELC Basarab. Angajatul CFR Călători a ajuns la spital

Un ceferist s-a electrocutat la SELC Basarab joi dimineață și a fost dus de urgență la spital în stare foarte gravă.

Electricianul, angajat al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, la SRTFC București, a scos fișa IT fără a verifica în prealabil dacă pantograful locomotivei electrice a fost coborât. Neatenția sa a făcut ca ceferistul să fie electrocutat, după cum au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul unității operatorului feroviar de stat.

Potrivit acelorași surse, colegii electricianului au sunat de îndată la numărul unic de urgență 112 și în scurt timp victima a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital. Din informațiile noastre, ceferistul se află în stare gravă, între viață și moarte.

Contactați de Club Feroviar, responsabili ai SNTFC CFR Călători au confirmat producerea accidentului de muncă, dar au refuzat să dea orice alte detalii, precizând că este o cercetare în curs în momentul de față. O cercetare a accidentului va trebui făcută, potrivit legislației în vigoare, și de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă București, pe raza căruia s-a produs nefericitul incident.

Ultimele Articole